Doğal gaz kombilerinize veda edin! O tarihten sonra yeni sisteme geçiliyor!

Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkeler çevre dostu önlemler alıyor ve 2040 yılına kadar doğal gaz kullanımını aşamalı olarak durdurmayı planlıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

AB ülkelerinin aldığı kararlara göre, yeni evlerin de dahil edilmesiyle tüm binaların 2030 yılına kadar "sıfır emisyonlu binalar" kriterlerini karşılaması gerekiyor.

Avrupa Parlamentosu Üyeleri, ulusal hükümetler ile birlikte Avrupa Komisyonu'nun ortaklaşa imzaladıkları Binalarda Enerji Performansı Direktifi'ne (EPBD) ilişkin yeni anlaşma, fosil yakıtla ısıtmanın aşamalı olarak durdurulmasını ve enerji verimliliğinin artırılmasını amaçlıyor.

Hedef, 2030 yılına kadar yeni inşa edilen tüm binaların bu standartları karşılaması ve yeşil altyapı oluşturmasıdır. Bu bağlamda AB yetkilileri, doğal gazlı kombilerin kullanımını 2040 yılına kadar aşamalı bir şekilde kaldırmayı planlıyor.

TARİH BELİRLENDİ

AB ülkeleri, 1 Ocak 2025'ten itibaren fosil yakıtın kullanıldığı kombilere yönelik teşviklerin durdurulmasını ve doğalgazlı kombilerin kullanımının kısıtlanmasını istiyor. Bu tedbir, AB'nin sürdürülebilir enerji ve çevre politikasının önemli bir parçasıdır.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN