Siirt'te binlerce çocuk ve aileleri Gazze'de katledilen çocuklar için yürüdü

Siirtli çocuklar ve aileleri, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki çocuk katliamlarını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt'te Peygamber Sevdalıları öncülüğünde bir araya gelen binlerce çocuk, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki bebek ve çocuk katliamlarını düzenledikleri kitlesel yürüyüşle protesto etti.

Etkinlikte kimi çocukların Gazze'de katledilen çocukları anımsatan bir görüntü oluştururken kimi çocukları ise Gazze'de yaşanan siyonist zulme sessiz kalan halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin sözde yöneticilerin içinde bulunduğu hali gözler önüne serdi.
Siirtli Çocuklar "Gazze İçin Yürüyor" temasıyla yapılan yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi meydanında kortej eşliğinde başladı.

Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren çocuklar; "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Siyonistleri lanetleyen sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş, Güres Caddesi Abdulhakim Sancak Ortaokuluna kadar sürdü.

Protesto gösterisi burada yapılan basın açıklamasıyla devam ederken hem şiirler okundu hem Gazze kasabı Binyamin Netanyahu'ya "Filistin'den defol" mesajı iletildi.

Çocuklar adına basın açıklamasını okuyan Zeren Gültekin, Gazze'de çocuklara yapılan zulme sessiz kalmayacaklarını, Selahaddini Eyyubi'nin torunları olarak Gazzeli çocukların özgürlüğü için çalışacaklarını söyledi.

Siirt'te binlerce çocuk ve aileleri Gazze'de katledilen çocuklar için yürüdü

"Sizin için üzülüyor ve size destek olmak için çaba sarf ediyorlar"

Ey ümmetin yetim kalmış kahraman evlatları “Acınız acımızdır” ilkesinden hareketle bugün sizler için meydanlardayız." diyen Gültekin," Her ne kadar birbirimizden uzakta olsak da kalplerimizin sizinle ve Filistin'deki tüm çocuklarla çarptığını, tüm öfkemiz ile vahşi düşmanınızın karşısında ve tüm sevgimiz ile yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Evlerinizi, okullarınızı ve hastanelerinizi yıkan, arkadaşlarınızı ve kardeşlerinizi öldüren, anne ve babalarınızı tutuklayan ve hiçbir kural tanımayan zalim bir düşmanın baskısı altındasınız. Ama yaşanan tüm bu sıkıntılara rağmen umutsuzluğa kapılmadığınızı ve Allah bizimledir dediğinizi de biliyoruz. Şunu Unutmayın ki dünyanın dört bir yanındaki vicdan sahibi insanlar ve yüreği yanan Müslümanlar sizinle dayanışma içindedirler. Sizin için üzülüyor ve size destek olmak için çaba sarf ediyorlar. Biliyor musunuz bize çok şey öğrettiniz! Allah’a güvenmeyi, umutsuzluğa kapılmamayı, sabretmeyi, arkadaşlarımızla beraber bir olmayı bize öğrettiniz. Şu an okula gidemediğinizi, oyunlar oynayamadığınızı, sevdiklerinizle dilediğiniz zaman görüşemediğinizi görüyoruz. Ve bu kötü düşmanın elinizden aldıklarını geri kazanacağınıza da inanıyoruz. Sizlerin ne kadar güçlü olduğunuzu görüyor ve size imreniyoruz." ifadelerini kullandı.

Siirt'te binlerce çocuk ve aileleri Gazze'de katledilen çocuklar için yürüdü

Filistinli çocukların Gerçekten güçlü olduğunu ve tüm zorluklar karşısında sabrettiklerini ve tüm dünyaya asil duruşları ile büyük bir ders verdiklerine dikkat çeken Gültekin, " Biliyorsunuz ama tekrar hatırlatmak istiyorum: Asla umutsuzluğa kapılmayın! Ne olursa olsun. Allahtan asla ümit kesilmez. Bizler ve sizler geleceğin büyükleri olarak hayal kurmayı ve geleceğe dair umutlar beslemeyi ve gelecek için durmadan çalışmayı ihmal etmeyelim. Çünkü; bugünün hayalleri yarının gerçekleri olacaktır İnşallah.  Yakın bir zamanda barış içinde yaşayacak, güzel bir gelecek inşa edeceksiniz.  Siz Gazze'deki çocuklar, bu karanlık günlerin sonunda güneş doğacak ve söndürmeye çalıştıkları umutlar tekrar yeşerecektir. Hep beraber şehrinizin güzel sokaklarında neşe içinde koşturduğumuz, beraber Mescidi Aksa'da namaz kılacağımız günler çok yakın. Biz buna kalpten inanıyoruz. Dünya, size yapılan bu zulme karşı sessiz kalıyor. Bu da kötüleri daha da cesaretlendiriyor. Ama bizler Siirt'te da bir araya gelerek şöyle haykırıyoruz. Ve diyoruz ki: "Bizler sizlerin yanında olacak ve sizlere yapılan bu haksızlığa ve zulme sessiz kalmayacağız." Mescidi Aksa’yı özgürlüğe kavuşturan Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları olarak özgürlüğünüz için çalışacağız. Ve size söz veriyoruz; Âlim olup bu davayı her yerde anlatacağız. Mühendis olup sizi koruyacak teknolojiler geliştireceğiz. Yazar olup dünyaya hikayenizi anlatacağız. Asker olup sizi kurtarmaya geleceğiz. Sizi çok seven ve sizinle Aksa’da buluşmak İsteyen Siirtli kardeşleriniz." mesajı paylaşıldı.

Basın açıklaması Filistin'in sembolleşen direniş dabke dansı ile son buldu. (İLKHA)

Siirt'te binlerce çocuk ve aileleri Gazze'de katledilen çocuklar için yürüdü

Siirt'te binlerce çocuk ve aileleri Gazze'de katledilen çocuklar için yürüdüSiirt'te binlerce çocuk ve aileleri Gazze'de katledilen çocuklar için yürüdü

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • ALİ | 25 Aralık 2023 03:15

    siirt valisi, siirt il emniyet müdürü, siirt jandarma komutanı, siirt cumhuriyet başsavcısı ve diğer yetkililerin hiç birinin çocuğu orada yok, biraz kendinize gelin, biraz ciddiyet lütfen, her türlü zulme uğrayan çocuk içimizi yakıyor. Ama bu türlü sahte soytarılığa da gerek yok. Yahu çocukların eline silah verip resim çekmek nasıl bir acizlik, ayıptır yahu, kafayı mı yediniz yahu, çözüm bu çocukların resmini yayınlamak mıdır yahu, vali bey, emniyet müdürü, komutanlar, çözüm bu ise neden çocuklarınızın ön saflarda resimlerini görmüyoruz ??? nasıl bir acizlik, nasıl bir ahlak ve haber gazeteciliğidir bu Yahu

BUNLARA DA BAKIN