Doç.Dr Adnan ALKAN Siirt Depremine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Üniversitesi Coğrafya bölüm Başkanı Doç. Dr. Adnan Alkan Artı Siirt Haber ajansına özel açıklamalarda bulundu.

"Siirt’in aktif bir alanda olduğunu ve yıkıcı bir deprem tehdinin varlığını göstermiştir."

"Siirt deprem riski yüksek bir bölgede yer almaktadır. Dolayısıyla Siirt’te şiddeti yüksek depremlerin görülme ihtimali daima var." diyen Alkan "Geçmişte Siirt ve çevresinde şiddetti 6’dan büyük depremler görülmüş olup bunlar can ve mal kayıplarına yol açmıştır. Sonuç olarak bugün Kurtalan merkezli deprem bize Siirt’in aktif bir alanda olduğunu ve yıkıcı bir deprem tehdinin varlığını göstermiştir. Depremin hayatımızın bir parçası olduğunu ve buna göre hareket etmemiz gerektiğini bu deprem bize hatırlatmıştır." yorumunda bulundu.

"Daha büyük depremler olabilir"

Kurtalanm depreminden sonra farklı depremlerinde olabileceğini söyleyen Alkan, "Bu deprem başka büyük bir depremi tetikler mi? Bunu söylemek zor. Araştırılması gerekir. Ama bu depremden bağımsız olarak Siirt çevresinde bu depremden daha büyük bir deprem görülme ihtimali var." dedi.

Vatandaşa uyarılarda bulunan Alkan Son olarak Şunları söyledi:

Vatandaşlara şunu söylemek gerekir. Siirt bir deprem bölgesi ve bunun bilincine göre hareket etmeleri gerekiyor. En başta binaları sağlam mı onu kontrol etmeleri gerekiyor. Bunun dışında deprem esnasında ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiğini bilmeleri gerekiyor. Evde deprem çantası, acil durum çantası gibi malzemeleri bulundurmaları gerekiyor. Deprem olduğunda oldukları yerde kalarak kendilerini koruyacak şekilde beklemeleri gerekiyor. Deprem esnasında merdivenlere boşluklara, koridorlara koşmamaları gerekiyor. Deprem konusunda toplumsal bir uyanışa ihtiyacımız var.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN