DEVA Partisi Siirt İl Başkanı Umut Dayanan Artı Siirt'e Özel Konuştu!

Atılım ve Demokrasi Partisi Siirt İl Başkanı Umut Dayanan, Artı Siirt Haber Ajansına özel konuştu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Ülke gündemine ve Siirt gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapan Umut Dayanan, hayat pahalılığından, işsizliğe, Siirt’teki yol sorununa ve son zamanda partilerinin üye sayısına ilişkin birçok konuda önemli açıklamada bulundu.

“Vatandaş aslında yaklaşık 3-4 yıldır geçinmeye çalışıyordu, bu mücadelesini ne yazık ki son zamlarla birlikte kaybetti.” Şeklinde konuşan Umut Dayanan, "Artık net bir şekilde şunu söylüyoruz, Siirt’te hiç kimse geçinemiyor. Zengin olan elit bir kesim hariç hiç kimse geçinemiyor. Ben bunun sebebini ise, insanlardaki bu korku ile sindirilmeye bağlıyorum. İnsanlar sindirilmiş bir durumda.” dedi.

“Gelin yüksek bir sesle biz bu düzeni kabul etmiyoruz deyin. Lüksü, şatafatı, saltanatı kendine mubah görüp yoksulluğu geriye kalanlara kader gören zihniyeti değiştirmenin zamanı geldi buna müdahale etmemiz lazım” açıklamasında bulunan Dayanan, sözlerine şunları ekledi:

2018 yılından bu yana elektrik 3 kat arttı, doğalgaz 3 kat arttı, temel tüketim malzemeleri 3 kat arttı. Bakın Ramazan ayı geldi, eskiden benim çocukluğum dönemimde ramazan geldiğinde bambaşka bir heyecan olurdu, herkes alışverişe koşardı, fazladan poşetlerini doldururdu ama şu an çarşıya çıktığımızda eski ramazanlardan eser yok, esnaf sinek avlıyor, vatandaş ekmek bulamıyor. Vatandaşın hayat pahalılığına itiraz etmesi gerekiyor. Gelin yüksek bir sesle biz bu düzeni kabul etmiyoruz, lüksü, şatafatı, saltanatı kendine mubah görüp yoksulluğu geriye kalanlara kader gören zihniyeti değiştirmenin zamanı geldi buna müdahale etmemiz lazım. 

Bizim yoksulluğa bakış açımız ile ülkeyi yönetenlerin yoksulluğa bakış açısı aslında memleketin özetidir. Memleketin özeti nedir? Memleketin özeti nedir ben size söyleyeyim. Onlar yönetebildikleri bir yoksulluk istiyorlar. Yani insanlar yoksul olsun, onlardan yardım istesin, onlarda yerine getirsinler. Ama biz bunu istemiyoruz, siyasi politikalara güncel gelişmelere ve oy oranlarına bağlı bir yardım sistemi istemiyoruz. 

Bu düzenin bu şekilde devam etmemesi için bu yoksulluğu ortadan kaldırmamız gerekir. Yoksulluğu yönetmekle hiçbir yere varamazsınız. Ramazanda dağıtılacak kamu kaynaklarını, devletin bütçesini kullanmak suretiyle ramazanda dağıtılacak yardımlar sadece günü birlik yardımlardır, politik kaygı güder ramazan ayı biter yardımlar kesilir. Dolayısıyla biz bu yardımların olmadığı herhangi bir sosyal yardıma muhtaç kalmadan kendilerini döndürebildikleri bir düzen inşasının mücadelesini veriyoruz."

“Devlet şu anda kendi ödemelerini dahi yapmakta güçlük çeker duruma geldi”

Siirt’teki işsizlik sorununa ilişkin de açıklamada bulunan Dayanan, “Siirt’teki işsizliğin son bulabilmesi için Siirt’teki yatırımların artması gerekiyor.” dedi.
“Yatırımların artması için yatırımcının güven duyabileceği bir ortamın tesis edilebilmesi gerekiyor.” İfadesini kullanan Dayanan, “Bugün Siirt ulaşım ağı itibariyle yatırımın çok gelebileceği ve yatırımcı için cazibeli bir merkez değildir. Bunu cazibeli hale getirebilmek için teşviklerin yapılması gerekmektedir ama bunların yapılabilmesi için devlette şuan uygun alt yapı ve zemin yok. Devlet şuanda kendi ödemelerini dahi yapmakta güçlük çeker duruma geldi. Herkesin ekmeğe muhtaç olduğu bir dönemde yatırımcının gelip büyük yatırımlar yapmasını beklememek lazım. Açılan iş kapılarına bakıldığı zamanda onların politik kaygılarla işe alımların gerçekleştiğini ne yazık ki görüyoruz. Dolayısıyla çok da sağlıklı iş alımları yapılmadığını tüm Siirt biliyor.” açıklamasında bulundu.

“Yol problemi bu memleketin kaderi”

 Siirt’in en büyük sorunlarından biri olan yol sorununa ilişkin de konuşan Dayanan şu ifadeleri kullandı:
 “Yol problemi bu memleketin kaderi... Yıllardır çözülemiyor. Yabancı bir insan Batman İl sınırından, Siirt il sınırına girdiği andan itibaren ayrılmış yollarla, çökmüş yollarla, bitmeyen yol çalışmalarıyla, nereye gittiği belli olmayan kavşaklarla karşı karşıya kalmaktadır. Siirt-Eruh yolu her sene yurttaşlarımızı kaybediyoruz. Siirt Kurtalan kara yolu arasında gün yoktur trafik kazası yaşanmasın. Aşkımız Siirt Eruh yolu gibi olsun diye düğünlerde temenni konusu oluyordu, o aşkı bitirdiklerini söylediler köprüyü açarak ama o köprü de bir şey katmadı o yola.”

“DEVA partisinin değişim ve dönüşüm Türkiye’nin lokomotifi olacağı inancındayım”

DEVA Partisinin Türkiye’deki ve Siirt’teki üye sayısına ilişkinde konuşan Dayanan, Siirt’teki üye sayısının 2 bin kişiyi aştığını açıkladı.
“Deva Partisi olarak sadece bugünün yanlışlarını değil, yarının doğrularını da dile getirerek siyaset yapıyoruz.” İfadesini kullanan Dayanan, konuşmasının devamında ise şunlara değindi:
“Bizim en temel farkımız bu. Bu yüzden sokağa çıktığımız zaman da net bir şekilde toplumdaki değişim, dönüşüm arzusunun lokomotifi olacak bir siyasi parti olduğumuzu insanların teveccühünden anlıyoruz.  Bugün DEVA Partisinin Siirt’teki üye sayısı 2 Bin kişiyi aşmış durumda. Bu çok büyük bir rakam, karşınızda 20 yıllık bir iktidar ve güçlü bir muhalefet partisi olarak HDP’de olmasına rağmen bize 2 bin üzerinde bir üye kaydının olması, bu işte toplumdaki değişim ve dönüşüm arzusunun DEVA partisinde vücut bulacağının net bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye toplumsal değişim ve dönüşüm sürecinin eşiğinde, bu eşikte DEVA partisinin değişim ve dönüşüm Türkiye’nin lokomotifi olacağı inancındayım. Türkiye’nin her yerinde güçlü bir başarılı olacağımıza inanıyoruz. 
DEVA Partisinin bugün itibariyle üye sayısı Türkiye üye sayısı 138 Bin 71 kişi. Her ay ortalama 10-15 Bin kişi artıyoruz. Bu üyelerimizin yüzde 34’ü de kadın. Bir diğer yüzde 37’si de 30 yaş altı üyelerimiz oluşturuyor. Türkiye’de değişim kadınla olacak, gençle olacak ve DEVA partisi ile olacak.”

“Tarım ülkesi olmamıza rağmen tarımda kendi kendine yeten bir ülke değiliz”

Son zamanlarda artan gıda ürünlerine ilişkin konuşan Dayanan, “Tarım ülkesi olmamıza rağmen tarımda kendi kendine yeten bir ülke değiliz. Tarım ülkesi olmamıza rağmen tarımda kendi kendine yeten bir ülke değiliz. Bu topyekûn yanlış politikalarından kaynaklanıyor. Tarım noktasından gerekli adımların atılmamasından kaynaklanıyor.” Dedi.

“İnsanlar itiraz etmekten korkmasınlar”

Asgari ücretin son gelen zamlar karşısında eridiğini hatırlatan Dayanan son olarak şunları söyledi:
“Asgari ücrete yapılması planlanan zamlar bugün gelen doğalgaz zammı karşısında eriyip gitti bile. Bugün asgari ücretlinin alım gücü ile geçen yılın asgari ücretlinin alım gücü arasındaki fark ne yazık ki her geçen gün artıyor. Memleketin sorunlarını görmek istiyorsanız, Siirt’te ucuz ekmek alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşımızın durumunu görmesini istiyorum. Bu derece zor durumda vatandaşımız.  Bu bizim kaderimiz değil, bu kötü yönetim bizim kaderimiz değil zenginlikte başkalarının kısmeti değil buda bizim elimizde. 
İnsanlar itiraz etmekten korkmasınlar. Hayat pahalılığına, işsizliğe, yoksulluğa, israfa, adaletsiz düzene, boş tencereye itiraz etsinler,  Bugün nasıl yanlışları konuştuysak, yarınında doğrularını birlikte inşa edelim. Biz bu doğrultuda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN