DEVA Partisi Siirt İl Başkanı Dayanan, Silahlı Saldırıya Sert Tepki Gösterdi!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Siirt İl Başkanı Umut Dayanan, Malatya'nın Pütürge ilçe binasına silahlı saldırıya ilişkin, 'Demokrasi ve Atılım Partimizin Malatya Pütürge İlçe başkanlığı binasına dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınıyorum' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

DEVA Partisi Siirt İl Başkanı Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı özel açıklamada, "Son dönemlerde bu tarz eylemlerin arttığını üzülerek görüyoruz. Kanıksatılmaya çalışılan bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

"Demokrasi ve Atılım Partimizin Malatya Pütürge İlçe başkanlığı binasına dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınıyorum." diyen Dayanan, " Bu vahim saldırıda hiçbir üyemizin tesadüf eseri yaralanmamış olması teselli sebebimiz olmuştur. Son dönemlerde bu tarz eylemlerin arttığını üzülerek görüyoruz. Kanıksatılmaya çalışılan bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. " ifadelerini kullandı.

"Biz “Korkma Türkiye!” Diye yola çıkmış cesurlar hareketiyiz. Bu tarz eylemler ile bizi ne korkutabilirler ne de yıldırabilirler." açıklamasında bulunan Dayanan konuşmasınınd devamında ise şunları söyledi:

"Etkin ve hızlı bir soruşturma yürütülerek Failler biran evvel yakalanarak, cezalandırılmalıdır. Aksi takdirde Dün İyi Partiye, Bugün DEVA’ ya, yarın HDP ye karşı bu tarz saldırıların şiddet dozu artarak devam etmesi muhtemeldir. Bu vesileyle, başta iktidar partisi olmak üzere, demokrasi mücadelesi veren tüm siyasi partilerin bu tarz eylemleri güçlü bir sesle kınayarak, faillerin cezalandırılması İçin gerekli mücadeleyi göstermesi gerektiğini ifade etmek isterim."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN