Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ömer Özdemir: Saç Dökülmesinin Önüne Geçmek Mümkün

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Özel Siirt Hayat Hastanesinde Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ömer Özdemir, Saç Mezoterapisi ve Prp hakkında önemli detaylar verdi.

Özdemir, şöyle konuştu: "Sağlıklı saçlar, bakımlı bir görünüme sahip olmada çok önemli. Ancak beslenme alışkanlıklarından, strese, yanlış ürün kullanımından çeşitli hastalıklara kadar pek çok etken saç dökülmesine neden olabiliyor. Saç dökülmesi estetik görünümün yanında kişinin psikolojisini de olumsuz etkiliyor.

Saç mezoterapisi, hem erkeklerde hem de kadınlarda saçların dökülmesini engellemek ve saçlara doğal canlılığını kazandırmak amacıyla yapılan bir uygulamadır. Önüne geçilemeyen saç dökülmesi, erkek tipi kellik olarak adlandırdığımız duruma; yani yoğun saç kaybına yol açabilir. Haricen alınan takviyelerin yetersiz kaldığı ve dökülmenin can sıkıcı boyutlara ulaştığı durumlarda saç mezoterapisi yapılabilir.

PRP Saç tedavisi, genellikle ince telli ve güçsüz olan saçları canlandırmak için uygulanır. Aynı zamanda genetik olarak saç dökülmesinden muzdarip kişilerin, saç dökülmesi sıkıntısını azaltmak için de uygulanır. Ancak hiç saçı olmayanlar için PRP tedavisi saç çıkarmamaktadır. PRP Saç uygulaması, var olsa da uzamayan saçların onarılmasına ve eskisi gibi güçlü hale gelmesine katkı sağlamaktadır."

İletişim: 444 47 98

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN