Dem Parti Siirt Milletvekili Sarıtaş: Bir daha Siirt halkının iradesini gasp edemeyeceksiniz

Siirt ve ilçelerinde usulsüz oy taşınmasına tepki gösteren DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, 'Bir yere 2 bin kişi nasıl sığıyor? Bu nasıl bir yer? Batıda kolluk bırakmadılar. Bu halkın iradesine saygı duyulmasını öğrenecekler' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Siirt’in Eruh ilçesinde usulsüz oy taşımaya ilişkin basın açıklaması gerçekleştirildi. Kent meydanından bulunan saat kulesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına DEM Parti Siirt Milletvekilli Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti ile DBP İl örgütleri katıldı.

Burada konuşan DEM Partili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, “Mesele Kürtlerin iradesi olunca devlet kendi yasalarını çiğniyor. Bunu da gayet meşru bir şekildeymiş gibi yapıyor. Buradaki halkın iradesi gasp ediliyor. Rant için bu yapılıyor. Bu halka saygıları yok. Erkek sürüsünü getirip bir ilçenin iradesine el koyacak. Ama yaptıkları bu irade gaspını her gün teşhir edeceğiz. Geri adım atan sizin gibi olsun. Devletin bütün imkânlarını bir siyasi parti eline almış. Halka karşı halkın iradesine karşı kullanıyor. Anayasa çiğneniyor. Söz konusu Kürtler olunca devletin tüm mekanizmaları düşman hukukunu devreye koyuyor” dedi.

‘BATIDA KOLLUK BIRAKMADILAR!’

Kürt halkının iradesine yönelik saldırıların gasp ile başladığını belirten Sarıtaş, “Yıllardır Kürt halkının iradesini gasp ediyorlar. Bunu açık bir şekilde yapıyorlar. Bu halkın vergileri ile maaş alan kolluk AKP’nin paralı taşıma seçmeni oluyor. Siirt merkezdeki yığılmayı gördük. Seçim geldiği zaman hepsinin Siirt aşkı tutu nedense. Hepsi adresini buraya aldı. Bir yerde 2 bin kişi nasıl sığıyor? Bu nasıl bir yer. Batıda kolluk bırakmadılar. Hepsini Siirt’e getirdiler. Eruh’ta birçok adrese oy taşınmış durumda. Bu oylar nereden nasıl taşınmış. Adreslere taşınanlar kimler. Tüm bunları tespit edeceğiz. Bu halkın iradesine saygı duyulmasını öğrenecekler. Yapılan usulsüzlere rağmen halkımız iradesini seçiyor. Ancak yine usulsüzlük peşindeler” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından kentte bir dizi görüşme yapan heyet, ardından esnaf ziyaretinde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN