DEM Parti'den CHP'ye ziyaret! Özgür Özel: İlişkilerimiz kamuoyu önünde açık ve şeffaf olarak sürecek

Özel, pazar günü gerçekleşecek mitinge tüm siyasi partileri, meslek örgütleri ve emekçileri davet etti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Özel, görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, iki parti arasındaki ilişkilerin kamuoyu önünde şeffaf bir şekilde devam edeceği mesajını verirken, kayyım meselesini kesinlikle kabul etmediklerini ifade etti. 

DEM Genel Başkanları Tulay Hatımoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. CHP lideri Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci ile Gökan Zeybek eşlik etti.

Eş Başkanlar ve Özel görüşmenin ardından açıklama yaptı. 

Özel'in açıklamaları şöyle: 

Bir nezaket ziyareti olmakla birlikte iki parti arasında, partilerin genel merkezleri düzeyinde sürdürülen iletişimin ilk adımlarıdır ve bundan sonraki süreçte de mecliste temsil edilen ve en çok sandalyesi bulunan üçüncü parti durumunda olan DEM Parti ile ilişkilerimizi bundan sonra da kamuoyunun önünde açık ve şeffaf bir biçimde sürdürmeyi, karşılıklı ziyaretler yapmayı ve Türkiye'nin çok önemli meseleleri konusunda görüş alış verişinde bulunmayı sürdüreceğiz. Bugün ülke meselelerini konuştuk. Elbette en çok emekliler açısından yakıcı halde olan bu ekonomik krizi ve satın alma güçlüklerini, işsizliği ve Türkiye'nin içinde bulunduğu krizleri konuşma imkanı bulduk.

Yerel seçimler bu kadar yakınken konular bundan bağımsız değildi. Cumhuriyetin 100. yılında cumhuriyeti kurmuş ülkeye çok partili demokrasiyi getirmekle övünen bir siyasi partinin genel başkanı olarak, bazı seçmenlerin kendilerine yerel yönetici seçebildiği bazılarının seçemediği seçseler dahi yönetmelerine izin dahi verilmediği bir ülkeyi kabul etmemiz mümkün değildir. O yüzden kayyım siyasetini kesin ve net bir dille reddediyoruz

Bu ülkenin 81 ilinde her seçmen kendisini kimin yöneteceğini seçebilmeli ve seçtikleri kişiler kendilerini yönetmeye devam etmelidir. Bunun yanısıra elbette ülke büyük bir anayasa krizi yaşamaktadır. Bugün cumhurbaşkanın da sahiplendiği ve ülkenin seçilmiş milletvekillerinin adına yemine davet edilen Can Atalay'ın yemin edemediği, Hataylıların seçtikleri milletvekiline milletvekili sıfatını siz veremezsiniz Hataylılar olarak biz onu salmayız dedikleri bir noktada meclis Başkanının da üzerine düşeni yapmadığı bir sürecin içindeyiz. Biz bu meseleyi sadece Can Atalay meselesi olarak görmüyoruz. Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama yürütme yargı açısından gerçek tüzel kişiler açısından bağlayıcı olduğuna ilişkin anayasa metninin kabul edilmemesinin bir anayasayı ihlalden öte bir tek adam anlayışının anayasaya anayasal düzene karşı darbe girişimi olarak görüyoruz. Bugün AYM'yi yok sayan yarın Meclis'i yok sayacak, diğer mahkemeleri yok sayacak. Bu tüm toplum için mal ve can güvenliğininin de ihlal edildiği bir noktaya evrilmesi muhtemele olacaktır. Bunun için biz CHP olarak bu hafta pazar günü saat 13.00'e Tandoğan Meydanı'na bir çağrıda bulunduk. Bu çağrıyı tüm siyasi partilerle de paylaştık. Ve bu çağrıyı tüm demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve siyasi görüşü ne olursa olsun anayasaya sahip çıkan özgürlüklere, demokrasiye sahip çıkan gösteri hakkına yürüyüş hakkına sahip çıkan emeğine ve ekmeğine sahip çıkan herkesi mitingimize davet ettik. Bir kez daha tüm vatandaşlarımızı bu vesileyle mitingimize davet ediyoruz. 

Ve gelin ortak geleceğimize Tandoğan'da hep beraber sahip çıkalım diyoruz. Sorunlarıma sahip çıkılsın diyen işsizleri, gençleri emekçileri emeklileri biz size sahip çıkıyoruz diyen ve bu ülkenin ortak geleceğine sahip çıkmak isteyen herkesi pazar günkü mitingimize bir kez daha davet ediyorum. Sayın eş genel başkanların şahsında tüm siyaset arkadaşlarına üyelerine bir kez daha saygılarımızı sunuyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerin ülkenin ortak geleceğine sahip çıkma seçimleri olduğunu bir kez daha altını çiziyorum. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyorum.

DEM Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın açıklamaları şöyle:

"Yargı krizi öyle bir hale geldi ki, Can Atalay Meclis'te olması gerekirken şu an içeride.

Bu seçim yüz yıl boyunca eksik bıraktıklarımızı tamamlamak demokrasinin taşlarını yerine oturtmak için bizim için önemli bir fırsat"

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN