CHP Milletvekilleri Siirt'te! CHP Milletvekili Sarıbal 'Yağmur Bile Zamlar Kadar Yağmaz Oldu.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim ihtimaline karşı MYK üyelerini CHP'nin 51 ilde örgüt çalışması için görevlendirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Görevlendirme doğrultusunda Siirt’te gelen Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, kentte 3 günlük bir çalışma yürütecek.

CHP Siirt İl Binasında basın toplantısı düzenleyen heyette konuşan Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Siirt’ten çağrımız şudur ki halkı daha da yoksulluğa sürüklemeden erken seçime gidin!” dedi.

Sarılbal, asgari ücretlinin geçinmekte zorlandığını ifade ederek, “Ülkenin temel meselelerini aşağı yukarı hepimiz bilmekteyiz ama hemen her gün her saat yeni zamlarla karşı karşıya gelmekteyiz. Bir asgari ücretli bir insanın aldığı asgari ücretle yalnız kirasını, doğalgazını ve elektrik faturasını ödemesi imkansız hale gelmiştir.” şeklinde konuştu.

“İktidar kaşık ile verdiğini tencereyle aldı.” Diyen Sarılbal, “Geçen yıl bu zamanlarda asgari ücretli 2 bin 827 lira alıyordu ve 1 litre çiğ sütün fiyatı 2.8 liraydı. Bir asgari ücretli bin 8 litre süt alabiliyordu.  Bugün geldiğimiz noktada bir asgari ücretlinin aylık 4250 lira ücreti ile 566 litre süt alabilmektedir. Tam 442 litre, asgari ücretli daha az süt alabilmektedir. Hani yılbaşında yüzde 50 zam yapıyoruz, bu tarihin en büyük zammı diye ortaya koyan iktidar aslında kaşık ile verdiğini tencereyle aldı.”ifadelerini kullandı

“Mışar Halkının Sorunlarını Çözün”

Ilısu Baraj Göletti ile birlikte yolları sular altında kalan Mışar bölgesinin sorunlarını dile getiren Sarılbal, “Siirtlilerin sorunlarını dile getirmemiz gerekiyor. Siirt’te yaşanan açlık, yoksulluk, hayvancılıkta yaşanan sorunlar, bitkisel sorunda yaşanan sorunlar bunların hepsinin üstüne gideceğiz.

Ilısu barajının geniş bir alana yayılmasıyla birlikte o köy yolları kapandı. Özellikle Siirt’in Eruh ilçesi Mışar bölgelerinin ulaşım problemleri var. Acil bir köprü yapılması lazım. 1 Saatlik yol 3 saatlik yola çıktı. Bu sorunların bir an önce giderilmesi lazım.” dedi.

Siirt’ten erken seçim çağrısında bulunan Sarıbal sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Vatandaş çok zor durumda artık,  yağmur bile bu zamlar kadar yağmaz oldu. O yüzden Siirt’ten çağrımız şudur ki halkı daha da yoksulluğa sürüklemeden erken seçime gidin!” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN