Büro Memur-Sen Genel Başkanı: düşük maaş alan kamu görevlilerinin maaşları iyileştirilmelidir

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere Siirt'te geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan,  yüksek enflasyon nedeniyle en düşük maaş alan devlet memuru ile en yüksek maaş alan devlet memuru arasındaki makas açıldığını ve hükümetin buna bir çözüm bulması gerektiğine dikkat çekti.

Kentte bulunan sendika başkanları ile bir araya gelen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, hükümete çağrıda bulunarak düşük maaş alan devlet memurlarına seyyanen zam yapılması gerektiği ve bu makasın biraz daha kapatılması noktasındaki taleplerini dile getirdi.

Türkiye’deki enflasyonun yüksek oranlarda seyretmesinden dolayı en düşük maaş alan devlet memuru ile en yüksek maaş alan devlet memuru arasındaki makas açılmış durumda, diyen Yazgan, “Türkiye’deki en düşük maaş alan devlet memurlarına bir el atılması gerekiyor. Geçtiğimiz temmuz ayında almış olduğumuz yüzde 41’lık maaş artışı ve Türkiye’deki enflasyonun yüksek oranlarda seyretmesinden dolayı en düşük maaş alan devlet memuru ile en yüksek maaş alan devlet memuru arasındaki makas açılmış durumda.” Açıklamasında bulundu.

Yazgan, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

"Ocak ayında verilecek yüzdelik zamla bu makas daha da çok açılacak. Biz buradan hükümete çağrıda bulunuyoruz. Asgari ücret açıklamasından sonra enflasyon oranları da açıklanacak, bunun ardından da memurlarımıza verilecek olan zam cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacak.

Biz burada özellikle bir refah payı bekliyoruz. Burada en düşük maaş alan devlet memurlarına da bir seyyanen zam yapılması gerekiyor, bu makasın biraz daha kapatılması için. Büro Memur Sen olarak bu taleplerimizi Siirt’ten dile getiriyoruz."

Toplantıya, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Başkan Vekili Ahmet KIZIL, Genel Başkan Yardımcısı Halil Küçükdevlet, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Koyuncu, Memur-Sen İl Başkanı Murat Şeker, Büro Memur-Sen Siirt Şube Başkanı Sabahattin Erbey, Diyanet-Sen Siirt İl Başkanı Hamit Evin, İş-Kur İl Müdürü Ömer Aslan,  SGK İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, ve Büro Memur-Sen üyeleri katıldı.
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Osman | 23 Aralık 2022 22:30

    Bu toplantı bir sendika toplantısıdır. Bu sendikanın üye ve yöneticilerinin bu toplanmaya katılması normaldir ama normal olmayan bir durum var oda şudur. Bu toplantıya Siirt İşkur Müdürü Ömer Aslan ve SGK İl Müdürü Abdulcelil İlbaş ta katılmıştır. Müdürlerin tüm sendikalara eşit mesafede bulunmaları gerekirken bu sözüm ona müdürler taraf olduklarını açıkça ortaya koymuşlardır. Müdürlere soruyorum diyet borcunuzmu var, oturmakta olduğunuz o makamlara hak ederekmi geldiniz yoksa lütf edildiği içinmi o makamlarda oturuyorsunuz.

BUNLARA DA BAKIN