Batman'da 3. Organize Sanayi Bölgesinde 250'den Fazla Fabrika Kuruluyor! Siirt'te Mevcut OSB Genişletilemedi Bile...

Tekstil başta olmak üzere istihdam alanında her geçen gün Batman'da 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin de kurulumu tamamlanma aşamasına geldi, 250'den fazla fabrikanın kurulacağı öğrenildi. Siirt'te ise mevcut OSB henüz genişletilemedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Batman Valiliğinden alınan bilgiye göre, 4 bin dönüm alanda 1, 2 ve 3 ilave alanların Altyapı (Kanalizasyon,  Yağmursuyu, İçme suyu, Telekom, Doğalgaz ve Elektrik) İnşaatı yapım işlerinin tamalandığı belirtildi.

Siirt'te ise yıllardır genişletilecek ve yatırımcı gelecek denilen Siirt Organize Sanayi Bölgesi yerinde sayıyor. Ayrıca mevcut fabrikalar da türlü türlü bahanelerle işlemiyor.

İşsizlikten kırılan Siirt'te OSB'nin genişletilmesi için ne bekleniyor, 3 bin kişiye istihdam sağlayacağız diyen yatırımcılar neden ortalıkta yok? Daha önce verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz. Siirt OSB'nin genişletilmesi ve yatırımcıların ilimizde istihdam oluşturulması için bürokrasinin hızlanması gerekiyor.

Yatırımcıların daha fazla bekletilmemesi için Siirt'in birlik olup OSB'yi genişletmesi bekleniyor.

Yetkililerin bu konuda artık zaman kaybetmesinin bir anlamı yok. Gençlerin Siirt'ten göç etmemesi için yetkililerin acilen kolları sıvamasını öneriyoruz.

Artı Siirt olarak, mevcut yetkililerden umudumuz olduğunu ve Siirt'in gelişimi için yapılması gereken ve atılması gereken adımların birlik için yapılacağını ümit ediyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Murat | 23 Eylül 2023 21:01

    Projelerini sonup destekleme lerini alıp. Sonra çeşitli nedenlerle fabrikalarına kilit voran değerli Zengin hemşerilerimiz olduğu sürece malesef siirttin kaderi deyişmez

  • Aliçan | 23 Eylül 2023 20:28

    Hic umidim yok sadece lyapacaz edecez laflarla boy gosterisi yapiliyor

BUNLARA DA BAKIN