Siirt'te ayı saldırısında yaralanan genç, saldırı anında yaşadıklarını Artı Siirt'e anlattı

Siirt'in Eruh ilçesinde küçükbaş koyunlarını otlatan çoban Ahmet Sevilgen, ayı saldırısında bacağından ve elinden yaralandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Hastanede tedavisi süren Sevilgen, "Hayvanlara bakarken, köpek sesinden dolayı sesin geldiği yöne gittim, birden ayı çıktı karşıma. Bende neye uğradığımı şaşırdım." dedi.

Olay, ilçeye bağlı Dikboğaz köyünde meydana geldi. Hayvanlarına bakmak için köyün 3 kilometre dışına çıkan Çoban Ahmet Sevilgen, Beraberinde götürdüğü köpeklerinin havlaması üzerine, sesin geldiği yöne gitti. Sevilgen, sesin geldiği yöne ilerlediği esnada sırada ayı saldırısına uğradı.

Ayı saldırısı sırasında ayağına aldığı darbe ile yere düşen Sevilgen, daha sonra ayının pençeleriyle elinden de yaralandı.

Hayvanları otlatmak için beraberinde götürdüğü köpeklerin, ayı saldırısına uğradığı esnada kendisini koruduğunu belirtti.

Daha sonra kendi yaralarını sararak ailesine haber veren Sevilgen, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Eruh Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradan da Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Sevilgen, tedavi altına alındı.

Hastanede tedavisi süren Ahmet Sevilgen, o anları Artı Siirt'e anlattı.

Ayı saldırısından köpekleri sayesinde kurtulduğunu söyleyen Sevilgen, “Ben köyün 2,3 kilometre dışına hayvanlara gittim. Hayvanlara bakarken, köpek sesinden dolayı sesin geldiği yöne gittim, birden ayı çıktı karşıma. Ben de neye uğradığımı şaşırdım. Birden ayağımı tuttu ardından da elimi tuttu. O sırada köpeklerim geldi, ayının pençelerinden kurtardı. Sonra ayı kaçmaya başladı. Yani o an neye uğradığımı şaşırdım.” Diye konuştu.

Ayı saldırısından kurtulduktan sonra yaralarını sardığını belirten Sevilgen, “Sonra ayağımı ve elimi bağladım. Köpekler hayatımı kurtardı. Daha sonra ailemi aradım, ailem beni almaya geldi. Sonra ambulans beni Eruh ilçe hastanesine getirdi. Sonra Eruh’tan Siirt’e sevk ettiler. Elim ve ayağımda kırık olduğu için beni ameliyat yaptılar. Şimdi iyim, az çok ağrım var ama şimdi daha iyi.” Dedi.
Ayı saldırısında aldığı darbelerle yaralanan Ahmet Sevilgen’in ameliyatını gerçekleştiren Operatör Doktor Cengiz Kopuz, “Dün öğlen saatlerinden Eruh Devlet Hastanesinden 112 aracılığıyla bir çağrı aldık.  Bir ayı saldırısının olduğu bilgisi geldi. Bizde oradaki ilk tedavilerinden sonra hastayı, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etmelerini söyledik. Hasta geldi, ilk muayenesini yaptık. Akabinde el bileğinde ve ayak bileğinde saldırıya bağlı derin yaralar ve kırıklar olduğunu tespit ettik ve daha sonra, aynı gün içerisinde hastayı ameliyata aldık. El bileğindeki yaraları temizledikten sonra kırığı tamir ettik. Ayağındaki kırığı ta temizledik ve kapattık.” Dedi.

Siirt'te ayı saldırısında yaralanan genç, saldırı anında yaşadıklarını Artı Siirt'e anlattı

Vahşi hayvan saldırılarında enfeksiyon riskinin fazla olması nedeniyle hastanın kontrol altında olduğunu ve tedavilerine devam edildiğini söyleyen Kopuz, “Şu an hastamızı takip ediyoruz, bu tarz vahşi hayvan saldırılarından sonra enfeksiyon bizim korktuğumuz bir komplikasyon o yüzden hasta yoğun antibiyotik tedavisi veriyoruz ve şuan tedavilerine devam ediyoruz. Hasta rahat, iyi ağrıları yavaş yavaş azalmış, düne göre daha iyi. Diğer günler çok çok daha iyi olacak. Yaklaşık 3 ile 5 gün arasında takibi yapıldıktan sonra enfeksiyon hastalıkları doktoru arkadaşlarımızla konuşacağız onlarda uygun görürse bir enfeksiyon bulgusuna rastlamazsak hastayı taburcu ederiz.” Diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN