Bakan Tekin açıkladı: Okullarda ders saatleri değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te katıldığı bir iftar yemeğinde müfredat değişikliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Programda yaptığı konuşmada, eğitim-öğretim sürelerinde yapılacak değişiklikler ve müfredatın sadeleştirilmesi hakkında detaylı bilgiler verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te katıldığı bir iftar yemeğinde müfredat değişikliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Programda yaptığı konuşmada, eğitim-öğretim sürelerinde yapılacak değişiklikler ve müfredatın sadeleştirilmesi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bakan Tekin, müfredatın sadeleştirilmesinin önemine vurgu yaparak, mevcut durumda öğretmenlerin haftalık ders saatlerinin yetersiz olduğunu belirtti. Bu durumun öğrencilerin kazanımlarını etkilediğini ve başarısızlıkla sonuçlandığını ifade etti. Öğrencilerin yaşlarına uygun olmayan yüksek kazanımlarla karşı karşıya kaldığını ve bu durumun öğretmenlerin başarısızlıkla suçlanmasına neden olduğunu dile getirdi.

Bu nedenle müfredat çalışmalarında seyreltme yapılmasının önemine değinen Bakan Tekin, öğrencilere aşırı yüklenmemesi ve öğretmenlerin dersleri daha etkili bir şekilde anlatabilmesi için zamanın daha iyi kullanılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Tekin'in açıklamalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na yakın kaynaklar, eğitim ve öğretim sürelerinde önemli değişikliklerin beklendiğini belirtti. Bu değişiklikler arasında yaz tatillerinin kısalması ve ders saatlerinde yeni bir sisteme geçilmesi yer alıyor. Bu değişikliklerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin daha verimli bir eğitim süreci geçirmesine katkı sağlaması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN