Durdurulan tırın içinden 700 kilo at ve eşek eti çıktı

Sakarya'ya bağlı olan Hendek ilçesinde durdurulan tırın içinden 700 kilogram at ve eşek eti çıktı. İşte detaylar..

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen operasyonda, ramazan ayı gelmeden Adana'da kesim işlemi tamamlanan at ve eşek etlerinin kara yolundan İstanbul'a ulaştırılacağı bilgisinin ardından taşımayı gerçekleştirecek tırı mercek altına alarak Hendek'teki bir dinlenme tesisinde yakaladı.

Araçta düzenlenen arama çalışmalarında 700 kilogram at ve eşek eti ortaya çıktı. Gözaltına alınan 3 şüpheliye yönelik adli ve idari işlem yapıldı.

Şüpheli C.D.'nin ifadesi kapsamında, at ve eşek etlerinin İstanbul'da sucuk olarak işlem gördükten sonra Düzce'ye sevk edilerek piyasaya süreceği belirtildi .

Bunların yanı sıra C.D.'nin sabıka kaydında da "evcil hayvanı kasten öldürmekten" suç kaydı olduğu ortaya çıktı .

Piyasaya girmeden bulunan 700 kilogram et, İlçe Tarım Müdürlüğünce alınan numunelerin değerlendirmesi sonucunda "tek tırnaklı hayvan eti" olduğu belirlenerek imha edildi.

Konuya yönelik İl Jandarma Komutanlığı tarafından gelen duyuruda, "Jandarma, halkımızın güvenliği ve huzuru için her türlü önlemleri almaya devam ederken vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayan bu suç örgütleriyle de mücadelesine kararlılıkla devam edecektir. Vatandaşlarımızın bu gıda teröristlerinin eline düşmemesi için bildikleri ve güvendikleri yerlerden alışveriş yapmaya özen göstermesi büyük önem taşımaktadır" şeklinde açıklama yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN