Bakan Selçuk Açıkladı Okullar Uzaktan Eğitimle Açılıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 'aşamalı ve seyreltilmiş' şekilde 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağını duyururken, "21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlamasına karar vermiş bulunuyoruz. Dileyen özel okullar 17 Ağustos'tan itibaren eğitim faaliyetlerine başlayabilecek" dedi.

Bilim Kurulu ile yapılan toplantı sonrası açıklama yapan Selçuk, bilim insanlarının tavsiyesi üzerine okulların 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağını, 21 Eylül itibariyle 'aşamalı ve seyreltilmiş' olarak yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı.

Selçuk, 'aşamalı ve seyreltilmiş' eğitimin kapsamına ilişkin konuşurken, "Belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından, derslerin ve konuların seyreltilmesi, belirli konuların belirli noktalarının öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Seyreltilme sonunda oluşacak açık uzaktan eğitimle, canlı eğitimle ve EBA TV vasıtasıyla düzeltilecek" şeklinde konuştu.

"Maske tedariği bakanlığımız tarafından sağlanacak"

Okullarda alınacak önlemlere de değinen Selçuk, hijyen kuralları için bir kılavuz yayınladıklarını ve okulların temizliği için personel alımlarına başladıklarını duyurdu. "Okulun ilk haftasında özel bir uyum programı ortaya koyacağız" diyen Selçuk, öğrencilerin okulların açıldığı ilk hafta bu programa uymak zorunda olacağını belirtti.

Okullarda maske kullanımına ilişkin de standartlar belirlendiğini belirten Selçuk, "Maske tedariği bakanlığımız tarafından sağlanacak. Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda bir takım kılavuzlar hazırlamıştık. Denetleme için 2 bin denetmenimiz sahalardalar" ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN