Askerliği uzatanın cebi dolacak! 6 ay daha fazla askerlik yapana 51 bin lira ek ödeme!

6 ay daha fazla askerlik yapana 51 bin lira ek ödeme! Askerliği uzatanın cebi parayla dolacak! Tecili biten ve yaşı gelen her erkek vatani görevi olan askerliği yapmakla yükümlü oluyor. Erbaş ve erler için 6 aya indirilen askerlik isteğe bağlı olarak uzatılabiliyor. Askerlik süresi 6 ay daha uzatıldığında askerlik yapana maaş veriliyor ve 51 bin lira ek ödeme sağlanıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Askerliği uzatanın cebi dolacak! 6 ay daha fazla askerlik yapan 51 bin lira ek ödemeye kavuşacak. Vatani görevlerini yapmak için askere gidecek kişiler istediği takdirde askerliğini uzatabilecek ve 6 ay daha askerde kalacak. Askerliğini uzatan er ve erbaşlar 6 ay boyunca maaş almaya hak kazanacak.

Er ve erbaşlara uzatılan 6 ay boyunca her ay maaş ödenecek ve sigorta yapılacak. Zorunlu askerlik süresinin 2019 yılında erbaş ve erler için 6 aya düşürülmesinin ardından, yedek subay ve yedek astsubaylar için süre 12 ay olmuştu.

6 aylık zorunlu askerliğini tamamlayan erler, isteğe bağlı olarak 6 ay daha yedek subay veya yedek astsubay olarak görev yapabiliyor. Askerler böylelikle hem para kazanıyor hem de askerlikte kariyer yapma imkanı elde edebiliyor.

Uzatılan dönemde asgari ücrete bağlı olarak hesaplanan maaş veriliyor. Asgari ücretin yüzde 54.6 zamlanarak 8 bin 500 liraya yükselmesiyle askerliği uzatanlara da bu maaş ödeniyor. Çavuşlar için ödenen maaş miktarı bu miktarın üzerine çıkıyor.

Askerliği 6 ay uzatan erler için kazanç toplamda 51 bin liraya ulaşıyor. Bu dönemde askerlerin sigorta primleri de devlet tarafından ödeniyor ve sigorta çalıştırılıyor.

Askerlerin aldığı maaş görev yapılan ile göre de değişiklik gösteriyor. ilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır gibi sınır birliklerinde görev yapan askerler hem ilave ödeme alıyor hem de görev tazminatı almaya hak kazanıyor.

Askerliği 6 ay uzatanlar, ilk kez sözleşmeli er başvurusunda bulunduklarında avantaja sahip oluyor. Sözleşmeli er mülakatında 100 üzerinden 20 ilave puan veriliyor.

Mülakatta başarılı olan sözleşmeli erler uzman erbaşlığa yükselebiliyor. Sözleşmeli uzman erbaşlığa devam edilirken açılan sınav kazanılırsa sözleşmeli subaylığa geçiş yapılabiliyor. Böylelikle askerlikte ilerleme imkanı sağlanıyor.

6 ay daha askerlik yapanlar muhtaç asker ailelerine verilen yardımlardan faydalanabiliyor. Ayrıca TOKİ’nin yaptığı konutların tahsisinde öncelik sağlanıyor.

Hizmette geçirilen sürede deniz ve şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanılabiliyor. Ayrıca müze ve ören yerleri gibi yerlere giriş de ücretsiz oluyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN