Altın fiyatlarındaki yükseliş durduralamıyor! Yatırımcılara dikkat çeken uyarı

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. 13 Nisan'da 13 ayın zirvesini gören altın fiyatları 1.980 dolarlara kadar geriledi. Yatırımcılar Fed'in kritik faiz kararı öncesinde altında geri çekilmenin devam edip etmeyeceğine merak ederken uzmanlar dikkat çeken bir çağrıda bulundu...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Gözler ABD Merkez Bankası (FED) 3 Mayıs tarihinde açıklanacak kritik faiz kararında…Altın piyasası, büyük ekonomilerden gelen güçlü PMI verileriyle Mayıs ayında merkez bankalarından faiz artırımlarına yönelik gelecek kararı bekliyor.

Bu beklenti 13 Nisan’daki 13 ayın zirvesi olan altın fiyatları 2.040 dolardan 1.980 dolara düştü. ABD, Euro Bölgesi ve Birleşik Krallık'ta özel sektör faaliyeti, Nisan ayında konsensüs tahminlerini geçerek 11 ayın en hızlı artışını gerçekleştirerek, artan borçlanma maliyetlerine rağmen hizmet sektöründeki dayanıklılığa işaret etti.

Öte yandan Saint Louis Fed Başkanı James Bullard yüzde 5,50 ila yüzde 5,75 daha yüksek bir nihai faiz oranını tercih ederken, birkaç Fed yetkilisi aynı zamanda enflasyonu düşürmek için daha fazla politika sıkılaştırması ihtiyacını destekledi.

Bazı ECB politika yapıcıları da, rekor kıran çekirdek enflasyonu dizginlemek için yaklaşan toplantılarda daha fazla faiz artırımı çağrısında bulundu.

Ancak analistler, Mayıs ayı faiz artırımının ardından Fed'in duraklamasına odaklanıyor. Bugünden itibaren Fed yetkilileri o zamandan 3 Mayıs Federal Açık Piyasalar Komitesi (FOMC) toplantısına kadar halka açık konuşma yapmayacak.

CME FedWatch Tool'a göre piyasalar şu anda 25 baz puanlık bir faiz artırımını yüzde 88 ihtimalle değerlendiriyor.

Gelecek hafta piyasalar, ABD 1. Çeyrek büyüme ve Fed'in dikkatle takip ettiği enflasyon verisi PCE fiyat endeksi rakamları dahil olmak üzere taze makro verilere odaklanacak.
RJO Futures'ın kıdemli piyasa stratejisti Frank Cholly, Kitco News'e verdiği demeçte, "Fed'in gelecek ay faiz oranlarını çeyrek puan artırması bekleniyor. 

Altının 2.000 doların üzerinde veya altında olmasıyla ilgili büyük bir belirsizlik var. Bu seviyelerde yükselişim devam ediyor. Fed'in durup beklemesi gereken bir noktaya geleceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Commerzbank analisti Carsten Fritsch Kitco News'e, "Yaklaşan ABD ekonomik verileri, özellikle GSYİH verileri ve Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçüsü olan tüketici harcamaları için fiyat deflatörü, bazı fiyat hareketlerini tetikleyebilir" derken TD Securities'in küresel emtia stratejisi başkanı Bart Melek, "Piyasalar bir düşüş bekliyordu.

Ayrıca insanlar ABD dolarının düşeceğini ve kısa pozisyon alacağını düşündüler. Ve ekonomik veriler yükselirken, muhtemelen bir miktar açık pozisyon görüyoruz. Fed'in bu şahin duruşu sürdürmeme olasılığı daha yüksek. Mayıs için 25 baz puanlık bir artış daha yapma yolunda ve bundan sonra bir artış daha yapma riski daha var." diye konuştu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN