Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü! Gram altın fiyatlarında alım fırsatı mı geliyor? 10 Nisan Altın fiyatları... Çeyrek altın Gram altın Cumhuriyet altını

Altın fiyatları ABD'den gelen istihdam verileriyle birlikte düşüşe geçti. Yatırımcılar altın fiyatlarında yaşanan düşüşün alım fırsatı olup olmadığını merak ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yatırımcıların en güvenilir adresi olan altın, ABD’nin faiz kararı sonrasında yükselişe geçti. Ons altın fiyatları 2 bin doların üstüne çıkması iç piyasada gram altın fiyatlarında rekor artışların görülmesine yol açtı. Gram altın 1260 TL bandına yaklaşarak rekor kırdı. Altın fiyatları ABD istihdam verilerinin açıklanmasıyla birlikte düşüşe geçti. Peki rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarında rüzgâr tersine mi döndü? Gram altında alım fırsatı var mı? İşte ayrıntılar…

ONS ALTIN FİYATLARI HAFTAYA DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Geçen haftayı 2.007 dolardan tamamlayan Ons altın fiyatları istihdam verileriyle yeni haftaya yüzde 0,5 değer kaybıyla başladı. 2.000 doların altına düşen Ons altın fiyatları 1.997 dolardan işlem görmeye başladı.

GRAM ALTINDA RÜZGÂR TERSİNE Mİ DÖNÜYOR?

Ons altın ve dolar kurundaki yükseliş hareketiyle 1257 TL’yi gören gram altın fiyatları ABD istihdam verileri sonrasında yaşanan düşüşle birlikte 1238 TL seviyesine kadar geri çekildi.  

Anadolu Ajansı’nda yer alan bilgilere göre, analistler, ABD'de para politikalarına ilişkin belirsizliklerin arttığını belirtiyor. Analistler çarşamba günü ülkede açıklanacak enflasyon verilerinin piyasa beklentileri üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü söylüyor.

ALTIN FİYATLARINDA ALIM FIRSATI VAR MI?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de daha önce altın fiyatlarında kısa süreli bir alım fırsatı olabileceğini söylemişti. Altın yatırımcısına geçen hafta “Fırsat geliyor bekleyin” diyen Memiş, “2000 dolar seviyesinin üzerinde ben alım için uygun olmadığını şahsen düşünüyorum.  Tarım dışı istihdam verisi açıklandıktan sonra 1960 dolar destek seviyesi veya daha alt rakamlara çekilebilir. Elinde dolar bulunduran arkadaşlar, bunu fırsata çevirmeli. Ons nedenli gram altında da bir geri çekilme öngördüğümü ifade etmiştim. Bugün ve pazartesi günü bu beklediğimiz kar satışları gerçekleşir” ifadelerini kullandı.

10 NİSAN 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü! Gram altın fiyatlarında alım fırsatı mı geliyor?

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • mnb | 12 Nisan 2023 15:56

    great forum

BUNLARA DA BAKIN