Altın fiyatları rekor kırdı! 18 Ekim gram, çeyrek altın ve cumhuriyet altını fiyatları...

Altın fiyatları, İsrail'in Gazze'de bir hastaneye yaptığı ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından yükselen jeopolitik risklerin etkisiyle son 1 ayın zirvesine çıktı, gram altın ise rekor seviyeyi gördü.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Altın fiyatları, dün gece İsrail güçlerinin Gazze’de hastaneye yaptığı saldırı sonrası risk algısının güçlenmesi nedeniyle artışa geçti.

Dün gece Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı güçlenirken yatırımcılar jeopolitik gerilimlerin artmasıyla güvenli liman olan altına yöneldi.

İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu 500 kişi hayatını kaybetti. Saldırı, dünya genelinde büyük tepki toplarken, İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatları üzerinde etkili oldu.

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Altın fiyatları da Gazze'deki hastanede meydana gelen patlamanın bölgedeki çatışmaların daha da şiddetleneceği endişelerine neden olması ve güvenli liman olarak görülen altına talebi yüksek tutmasıyla yüzde 1 artarak bir ayın zirvesine yükseldi. Gram altın ise 1752 TL ile rekor seviyeyi gördü.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı saat 9.30 itibariyle 1937 dolar seviyesinde işlem gördü. Gram altın 1744 TL seviyesinden, çeyrek altın 2 bin 853 TL, Cumhuriyet altını 11 bin 378 TL seviyesinden işlem gördü.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN