Ali Sami Yen'de tartışmalı kararlar! 'Bu gol mutlaka iptal edilmeliydi'

Lider Galatasaray'ın Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kaldığı maçta birçok tartışmalı pozisyon yaşandı. Hakem uzmanları, Galatasaray'ın attığı ilk golden önce faul iddialarını ve sarı kırmızılıların penaltı kazandığı pozisyonları değerlendirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

 

Süper Lig 31. haftasında Fatih Karagümrük’ü ağırlayan Galatasaray, 3-1 geriye düştüğü maçı 3-3’lük beraberlikle tamamladı ve 6 ay sonra iç sahada puan kaybetti.

Kerem Aktürkoğlu’nun 3. dakikada attığı golle öne geçmesine rağmen 12 dakika içinde 3 gol yiyen Galatasaray, 45+1’de Sergio Oliviera’nın penaltı golüyler devreyi 3-2 geride kapattı. İkinci yarıda Mauro Icardi ile penaltı vuruşundan yararlanamayan sarı kırmızılı ekip, 80’de Sacha Boey’in attığı golle 1 puanı kurtardı ve mücadeleyi 3-3’lük beraberlikle tamamladı.

Galatasaray-Fatih Karagümrük maçının tartışmalı pozisyonlarını, beIN Sports’un uzman hakem yorumcuları değerlendirdi. Galatasaray’ın ilk golünden önce faul olup olmadığı konusunu değerlendiren uzmanlar, tüm pozisyonlarda ortak fikirde buluştu.

İşte Galatasaray-Fatih Karagümrük maçının tartışmalı pozisyonları:

GALATASARAY’IN İLK GOLÜ

Seçim Demirel: Faul olduğu konusunda hiç şüphe yok. Faul yapılan oyuncu. Arkadaki oyuncu topla oynayabilecek miydi, oynayamayacak mıydı. Kriterimiz bu olmalı. Galatasaraylı oyuncu, önünde bulunan rakip oyuncusuna bu müdahaleyi yapmasaydı, diziyle çok net bir müdahale var çünkü, topla oynayabilirdi. O yüzden bu bir faul. Bu gol mutlaka iptal edilmeliydi.

Deniz Çoban: MHK acaba artık işin içinden çıkamıyor mu bilemiyorum. Yaşanan sürecin hakemler üzerinde çok büyük baskı oluşturduğunu, artık karar standartlarını kaybettiklerini görüyorum. Burada hakem arkadaşlarımı eleştirirken de cümlelerimi seçerek kullanmaya dikkat edeceğim. Bu maç ve geçen haftadaki maçları gördükten sonra hakemlerin sahada duygu yükü altında olduklarını ve bu yükün de kararlarını etkilediklerini düşünüyorum. Evet kesinlikle bir faul var bu pozisyonda. Galatasaraylı oyuncu, üst baldırıyla ayağını savururken arkadan oyuncuyu rahatsız ediyor. Bence burada faul var. Bence dediğim için o yüzden VAR hakeminin yapabileceği bir şey yok.

Bülent Yıldırım: Sergio Oliviera arkadan yüklendiği için Davide Biraschi’nin topa müdahale şansı kalmıyor. Bu pozisyonda faul daha doğru bir karardı.

Ali Sami Yen'de tartışmalı kararlar! 'Bu gol mutlaka iptal edilmeliydi'

Görüntü beIN Sports’tan alınmıştır.

BATUHAN’IN ZANIOLO’YA MÜDAHALESİ

Deniz Çoban: Ben bu pozisyonun ofsayta yakın olduğunu düşünüyorum. Kaleci net şekilde topla oynuyor. O aşamada penaltı düşünülemez. Ama kırmızılı oyuncunun sağ ayağı kalecinin koltuğunun altında kaldığı düşünülebilir. Ama oyuncu ayağını sağa doğru açarak kendisini takıyor oraya. Kalecinin hedefinde top var ve topla oynamayı da başarıyor. Burada bir penaltıdan söz edemem ben. Kırmızılı oyuncunun bilerek ayağını oraya götürdüğünü düşünüyorum.

Seçim Demirel: Kalecinin niyeti tamamen topla oynamak. Hiçbir şekilde rakibinin hareketini kısıtlayacak bir müdahalesi yok. Zaten uzandığı eliyle de topla oynuyor. Ben burada bir penaltıyı düşünmem. Hakem kararını doğru buluyorum.

Bülent Yıldırım: Penaltı gerektirecek nitelikte bir temasın olmadığını, adımlama esnasında erken davranan Batuhan’ın topu çeldiğini görmekteyim. Zaniolo’yu bozucu bir eylemi söz konusu değil. Devam kararı doğru.

GALATASARAY’A VERİLEN İLK PENALTI

Deniz Çoban: Galatasaraylı oyuncunun kaleye attığı şut, yakındaki savunma oyuncusunun ayağından sekerek yakındaki arkadaşının doğal konumdaki koluna temas ediyor. Elinin topa doğru ekstra bir hareketi olup olmadığı konusunda her açıdan farklı fikre kapılıyorum. Topun çok uzaktan gelmediği belli, arkadaşından sekerek geliyor. Oyuncunun elini toptan kaçıracak kadar vakti olduğu konusunda şüphem var. Elle oynamanın beş tane kriterini saydım, ikiyle ilgili şüphem var, üçüyle ilgili şüphem yok. Hakem pozisyonu gördü, devam ettirdi. Burada subjektif unsurların olduğunu, hakemin hangi kararı verirse versin tartışılacağını ama esas olanın hakemin kararıdır. Yüzde 100 penaltı ya da değil diyemezsiniz.

Seçim Demirel: Her ne kadar yakından gelen bir top olsa da, oyuncunun hem dizinin hem de elinin kalkış şeklini doğal bulmuyorum. Normalde bu pozisyonları normal akışında karar vermek lazım. Oyuncunun elini son anda açarak risk aldığını ve topun da o ele temas ettiğini düşünüyorum. Burada penaltı olduğunu düşünüyorum fakat Deniz Hoca’nın söylediğine şu şekilde katılıyorum. Asla VAR müdahalesiyle değil, sahadaki hakemin karar vermesi gerekirdi.

Bülent Yıldırım: Tuhaf bir pozisyon. O yüzden bu tarz durumlarda, kasıtlı elle oynama olmadığı için elin doğal konumda olup olmadığı konusundaki karar hakeme ait olmadı. Çünkü subjektif. Hakem devam dediyse saygı duyulacak, penaltı dediyse desteklenecek bir pozisyon.

GALATASARAY’A VERİLEN İKİNCİ PENALTI

Seçim Demirel: İki oyuncu da topa doğru gidiyor. Yan yanalar ve topla oynamak isterken de çarpışmaları oluyor. Güçlü olan ayakta dururken diğeri düşüyor. Burada kesinlikle bir penaltı olduğunu düşünmüyorum ve hatalı bir karar olduğunu düşünüyorum. Rashica bence abartılı bir düşüşte bulunduğu için hakem yanıldı. Penaltı kararının hatalı olduğunu düşünüyorum.

Deniz Çoban: Bu omuz omuza mücadeleye örnek gösterilir. VAR’ın buna karışması gerekirdi. Hangi ihlali gördün? Ne dedi Volkan Bayarslan? Ben omuz omuza mücadele gördüm penaltı çaldım mı dedi. Ben Volkan Bayarslan’ın daha önce böyle bir penaltı çaldığına hiç şahit olmadım.

Bülent Yıldırım: Çok yorumlamaya gerek yok. Ayakla, dizle, arkadan bir müdahale söz konusu değil. Davide Biraschi omuzu koyuyor, defansif olarak bedeni kullanmaktır bu. Nizami şarj bölgesiyle yapmış. Raschica da hakemi aldatmış ya da hakem aldandı bir şekilde.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN