AK Parti Van İl Başkanlığına Atanan Yeni İsim Belli Oldu!

Ak Parti uzun süredir beklenen il başkanlığı ataması ile ilgili süreç tamamlandı. Görüşmeler neticesinde yeni il başkanı olarak EMRE GÜRAY'ın atamasının yapıldığı öğrenildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'ndan boşalan Van İl Başkanlığı koltuğuna, önceki yönetimde de görev alan genç siyasetçi Emre Güray atandı.

Haftalardır süren çalışmaların ardından AK Parti Genel Merkezi'ne davet edilen 4 siyasetçiden birisi olan Emre Güray, Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bizzat katıldığı görüşmelerin ardından yeni il başkanı olarak atandı.

Mayıs 2023'teki önemli seçim öncesi Erdoğan yetkiyi genç siyasetçiye verirken, Güray Ak Parti'nin şu ana kadarki en genç il başkanı oldu.

EMRE GÜRAY KİMDİR?

Ak Parti Van İl Başkanı olarak atanan Emre Güray kimdir? İşte o ismin biyografisi: 1983’de Van'da doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Van’da tamamladı. Lisans derecesini 2005 yılında Kocatepe Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü’nden aldıktan sonra 2006 – 2019 sahibi olduğu Güray Mühendislik Firmasında Harita Mühendisliği yaptı.

2019 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde “Büyük Ölçekli Mekansal Planlama ve Kentsel Tasarım Aracı Olarak İnsansız Hava Araçları ile Fotogrametrik Çözüm Araştırması Örneği” başlıklı tezi ile Yüksek Lisansı tamamlamıştır. Afrika’da Hartum Üniversitesinde kısa bir dönem İnsanız Hava Araçları ve Coğrafi Bilgi Sistemleri entegrasyonu ile harita üretimi konusunda araştırmalarda bulunmuştur.

2006 - 2019 yılları arasında bir çok ulusal ve uluslararası konferansta Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Erişilebilirlik analizleri hakkında makaleler yayınlamıştır. Aynı zamanda İmar uygulamaları, kamulaştırma, coğrafi bilgi sistemleri, insansız hava araçları, Halihazır harita üretimi, vb. birçok yapım ve uygulama projesinde danışmanlık yapmıştır.  20.06.2003 tarihinde AK Parti bünyesine katıldı.

2018 yılında 6. Olağan kongre ile birlikte sırasıyla il başkan yardımcılığı, eğitimci, ilçe koordinatörlüğü, il skm başkan yardımcılığı, il skm başkanlığı ve siyaset akademisi koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Güray, İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN