Nisan ayı aile destek ödemeleri yattı mı, 2023 aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek parası ayın kaçında yatıyor?

Aile destek ödemesi alanlar nisan ayı ile birlikte temmuz ayına kadar verilecek destek paralarının yatıp yatmadığını sorgulamaya başlandı. Aile Destek Programı kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine her ay ödenen destek paralarına yönelik gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. Aile destek programı ödemeleri hane içindeki kişi başı düşen aylık gelire göre değişkenlik gösteriyor. Peki, Aile Destek Nisan ayı ödemeleri ne zaman, ayın kaçında yatacak? Aile destek ödemeleri yattı mı?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Aile destek ödemeleri yattı mı, nisan ayı sosyal destek yardımı ne zaman yatacak? İhtiyaç sahibi aileler için oluşturulan destek paketleri her ay düzenli olarak yapılan Aile Destek Ödemeleriyle ilgili yapılan aramalar yoğunlaştı. Hak sahibi kişiler nisan ayı ile birlikte aile destek ödemeleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor. 12 ay boyunca hesaplara geçecek ve Temmuz ayına kadar devam edecek ödemeler e-Devlet üzerinden görüntülenebiliyor. Peki, Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Nisan ayı sosyal destek yardımı yattı mı, aile destek nisan ayı zamlı mı yatacak?

Nisan ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? 

Nisan ayı aile destek ödemelerinin henüz yatacağı tarih belli olmadı. Aile destek ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihe ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklama yapması bekleniyor. Ödemelerin nisan ayının 15'i itibariyle hak sahiplerinin hesaplarına yatırılması öngörülüyor.

Aile destek paketi ödemeleri ne kadar, aile destek nisan ayı zamlı mı yatacak? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık daha önce yaptığı açıklamada " Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye yükseldi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız." açıklamasında bulunmuştu.

Bu çerçevede belirlenen miktarlar şu şekilde sıralanıyor;

450 TL ve altı - 1.250 TL
450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL
911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL
1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL’den az- 850 TL olarak hesaplara geçiyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN