Yeşil Sol Parti Siirt Yönetiminden Gözaltılara Tepki!

Yeşil Sol Parti Siirt İl Yönetimi, son günlerde farklı şehirlerde Yeşil Sol Parti il binalarına yapılan polis baskınlarını basın açıklaması ile kınadı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yeşil Sol Parti Siirt İl binası önünde düzenlenen basın açıklamasını, kent milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, HDP  İl eş Başkanlarıi Yeşil Sol Parti Siirt İl Eş Sözcüsü ve partililer katıldı.

Parti binası önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Yeşil sol Parti Siirt İl Eş Sözcüsü Eşref Tekin, “1 Ekimden bu yana AKP VE MHP iktidarı partimiz başta olmak üzere sosyalist, muhalif kesimlere yönelik yoğun gözaltılar gerçekleştiriyor.” Dedi.

Son 5 günde 246 kişi gözaltına alınırken şimdiye kadar en az 5 kişinin tutuklandığını söyleyen, Tekin, “Sadece dün itibari ile İzmir, Eskişehir, Kilis, Kocaeli, Batman, Hakkari, Mardin, Amed, Ağrı, Bitlis ve Şırnak'ta yapılan ev baskınlarında aralarında parti çalışanlarımız il eş başkanlarımız yöneticilerimiz ve üyelerimizin de bulunduğu en az 75 arkadaşımız gözaltına alınmıştır.” Dedi.

Tekin konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“ İyi bilinmelidir ki partimiz üzerine yoğunlaştırılmış siyasi soykırım operasyonlarının temel amacının devlet güvenliği değil tam tersine halkımızın demokratik kazanımlarını tüketme amaçlıdır. Türkiye de gelişen her ekonomik ve güvenlik zafiyeti gibi konularda AKP-MHP iktidar ortaklarının birinci saldırı yeri halkların kendini var etmeye çalıştığı demokratik kurumlar ve siyasi partimiz olmuştur. 

Bu konuda barış için, özgürlük için attığımız her slogan, attığımız her adım nasıl ki onların iktidarını sarsıyorsa bir o kadar da mücadelemizi güçlendiriyor. Haksız ve hukuksuz bir şekilde 1 Ekim’den bu yana gözaltına alınan tüm yoldaşlarımızın bu hükümetin hedefinde olmasının bir sebebi varsa da hakikat arayışında gösterdikleri duruştur. Bizler yoldaşlarımızın ardılı ve hak savunucuları olarak yanlarındayız, bu faşizan saldırıları tümüyle reddediyor ve kınıyoruz. Gözaltı ve tutuklamalarla başa çıkamayacaklarını anlayana dek bu faşist saldırıların karşısında en dik duruşu sergileyip mücadeleyi sürdüreceğiz. Başarana kadar bir kişi bile kalsak bu faşizmi reddedeceğiz. Özgür yarınlar dileğiyle selam ve saygılarımızla...”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN