Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Bakırhan'dan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya Soru Önergesi

Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, kentte mezarlık alanı sorun yaşandığı iddiasını meclis gündemine taşıdı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

atandaşların yeni bir mezarlık alanı talebini de Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, meclis gündemine taşıyarak, kentte ki mezarlık sorununu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergesi sundu.

Soru önergesinde Bakırhan,  “Siirt’te yurttaşların mezarlık alanı konusunda yaşadıkları sorunları çözmek için yeni geniş bir alanın mezarlık alanı olarak belirlenmesi hususunda bakanlığınıza bağlı Siirt Belediyesinin bir çalışması olacak mıdır?” dedi.
Bakırhan soru önergesinde şunları söyledi:

“Kentleşme hızının artması, kentlerde çözülmesi gereken sorunları da çoğaltmaktadır. Konut yetersizliği ve pahalılığı, açık yeşil alan sıkıntısı, kalabalık, kirlilik, yoksulluk gibi kentlerle özdeşleşmiş birtakım sorunlar temel olarak kentleşme hızıyla birlikte artmaktadır.                                                                 
Pek çok kentsel işlev için yetersiz kalan ve pahalılaşan kent toprağında, giderek büyüyen bir ihtiyaç olarak mezarlık alanlarına daha fazla yer ayrılması gerekmektedir. Ne yazık birçok kentte ciddi anlamda mezarlık alanı sorunu bulunmaktadır. 

Mezarlık sorunu olan kentlerden birisi de Siirt’tir. Kentleşmenin hızı karşısında pek çok işlev için yetersiz kalan kent toprağında ölüler için yer bulmak, çözülmesi gereken ciddi sorunlardan biri haline gelmektedir. Sürdürülebilir kentler için diğer kentsel kullanımlarda olduğu gibi mezarlık alanlar için de Siirt’te yeterli ve uygun toprağın sağlanması gerekmektedir. 

Bu bağlamda;

1-    Siirt’te yurttaşların mezarlık alanı konusunda yaşadıkları mağduriyetten haberdar mısınız? Siirt’teki mevcut mezarlık alanlarının kent için yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? 

2-    Siirt’te yurttaşların mezarlık alanı konusunda yaşadıkları sorunları çözmek için yeni geniş bir alanın mezarlık alanı olarak belirlenmesi hususunda bakanlığınıza bağlı Siirt Belediyesinin bir çalışması olacak mıdır?

3-    Siirt’te kent yönetiminde söz sahibi olan kurumların yeni bir arayış içerisine girerek artan mezarlık alanı ihtiyacını çözmeyeyönelik ne gibi bir planlamaları vardır?”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN