Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Adayları Basınla Buluştu!

Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili adayları, kentte bulunan basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bir kafede düzenlenene etkinliğe, Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili adayları, Tuncer Bakırhan, Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Abdullah Çetin, yerine kayyum atanan Siirt Belediye başkanı Berivan Helen Işık, HDP Siirt İl Eş Başkanı Hatice Tay, Yeşil Sol Parti Siirt İl Eş Başkanı Eşref Tekin katıldı.

Kahvaltı programında konuşan milletvekilleri, Siirt’te yürütülen seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yeşil Sol Parti Siirt 1. Sıra milletvekili adayı Tuncer Bakırhan, Seçim süreçleri maalesef demokratik bir rekabet olmaktan çıktı artık. Daha çok insanların bir birini belden aşağı vurduğu, yalan yanlış suçlamalarda bulunduğu bir hal aldı.  Biz bütün bunlara rağmen rekabet hukukuna, onun ahlaki ilkelerine uygun bir şekilde davranacağız. dedi.

Çok önemli bir seçim sürecinde olduklarını ve bütün siyesi partilerin ve adaylarının objektif bir şekilde basına yansımı gerektiğini belirten Bakırhan,  “AKP adına başta valiler olmak üzere kaymakamlar, kolluk kuvvetleri, daire müdürleri dahil olmak üzere, kurumlarda çalışmak üzere bir çalışma yürüyorlar. Bizler kıt kanaatle onlarla rekabet etmeye çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Ülke hiçbir anlamda iyi yönetilmiyor, en başta ekonomik sorun yaşamayan vatandaş yok.” Açıklamasında bulunan Bakırhan,  “İşte bir avuç birikimlerimizi çarçur eden, partidaş bir çevrenin dışında ben mutluyum, huzurluyum, özgürüm, çocuğumun ve ailemin ihtiyacını karşılıyorum diyen insan bir elin parmak sayısını geçmez.” Açıklamasında bulundu.

“İnsanlar kaygılı, korku içerisinde her sabah saat 4’te, 5’te kapısının ne zaman çalınıp, çalınmayacağı kaygısı ile uyuyorlar.” Açıklamasında bulunan Tuncer şunları söyledi: “Muhalif siyasetçiler cezaevine dolduruluyor. Gazeteler kapatılıyor, televizyonlara ceza kesiliyor. Ya yandaş olacaksın, ya tek adam rejiminin taraftarı olacaksın ya da düşmansın. 22 yıldır yaşadıklarımız dünyanın hiçbir yerinde yaşanmadı. Halen Kürdü düşman gören, aleviyi düşman gören, ötekileştiren, aşağılayan, yok sayan, ayrılıkçı gören zihniyetin hiçbirimize yararı yok.” 

“Bir tane Siirtli çıksın desin ki rüşvet aldılar, rant elde ettiler biz burada şimdi istifa eder bu süreci sonlandırırız.”

“Bakın birlikte yaşıyoruz, burada belediyecilik pratiğinde ayrımcı bir tarafımızı gördünüz mü?”, Diye konuşan Tuncer, “Gerçekten tek bir kuruşumuzun yalan, yanlış bir hizmete harcandığını gördünüz mü? Bir tane Siirtli çıksın desin ki rüşvet aldılar, rant elde ettiler biz burada şimdi istifa eder bu süreci sonlandırırız.” Dedi.

“Ülke kötüye gidiyor. Ben parti propagandası yapmıyorum kendi çocuklarımın düşünerek söylüyorum, biz terörist değiliz. Terörist olanlar halkın geleceğini çalanlardır.” İfadelerini kullanan Tuncer, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Vatan diyen, din diyen, inanç diyen insanların belediye olanaklarını, bürokrasi olanaklarını, devlet olanaklarını kullanarak nasıl zenginleştiğini, nasıl sizden 3 yıl, 5 yıl, 7 yıl, içerisinde farklı bir yaşam içerisinde yaşadıklarını her beraber izliyorsunuz, bunu hak etmiyoruz.  Çocuklarımız için geleceğimiz için hak etmiyoruz.  

Bizim derdimiz kimseyle kavga etmek değil, bugün burada projelerimizi konuşacağımıza yine geldik devletin bize yaklaşımına, baskı ortamına, seçimde nasıl kıt kanaatle siyaset yaptığımızı anlatmaya çalışıyoruz. Ekonomi politikamızı anlatamıyoruz. Nasıl bir demokratik bir hukuk devleti olacağımızı anlatamıyoruz. Bugün cezaevinde olmayan, ailesinde yargılanmayan tek bir insan kalmadı. Herkes yanlış herkes terörist ama çalan vatansever böyle bir yaklaşım yok değerli arkadaşlar. Ülke kötüye gidiyor. Ben parti propagandası yapmıyorum kendi çocuklarımın düşünerek söylüyorum, biz terörist değiliz. Terörist olanlar bu halkın geleceğini çalanlardır.”
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Muhammet | 29 Nisan 2023 12:07

    Yalanci ve sozunde durmayan bir mahluk yazikki siirtten secilecek

BUNLARA DA BAKIN