Diyette yağ yakıcı tavsiyeler - Uzman Diyetisyen Kübra İlbaylı

Diyette yağ yakıcı tavsiyeler


Sağlıklı kilo kaybetmek demek vücuttan yağ kaybetmeye eşdeğerdir. Vücudunuzun kas kütlesini koruyup yağdan kilo verebildiğiniz sürece hem daha sağlıklı bir metabolizmaya hem de daha iyi bir görüntüye kavuşursunuz.

Peki bunu nasıl başarabilirsiniz? Tabiki sağlıklı beslenip, doğru egzersiz yaparak.

Yağ yakmak için öncelikle beslenme programınız size özel olarak hazırlanmalı. Sizin kişisel özelliklerinize ( kilo, boy, sağlık durumu, beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite vb. gibi) uygun doğru bir beslenme programı bu işin kilit noktasıdır.

Ve bunlara ilave olarak;

•    Acı biberin metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden yararlanabilirsiniz. Yemeklerinize, salatalarınıza lezzet verici olarak ilave ettiğiniz acı biber yağ yakma sürecinde sizi destekleyecektir.

•    Su olmadan metabolizmanın işlevlerini yürütmesi imkansızdır. Tıkır tıkır işleyen sağlıklı bir metabolizmaya sahip olmak için günlük su ihtiyacınızı mutlaka karşılayın. Özellikle yemeklerden önce içilen su mide hacminin bir kısmını doldurur ve daha az yemek yemenize, yediklerinizi de daha kolay sindirmenize yardımcı olur.

•    Sebzeler lif içeriğiyle mide hacmini doldurarak yine daha az yemek tüketmenize yardımcı olur. Her öğününüzde mutlaka salatalara, taze sebzelere, yeşilliklere yer verin.

•    Özellikle elma sirkesinin tatlı isteğini baskılamada rolü vardır. Yemeklerden önce tüketebileceğiniz gibi; salatalarınıza da ekleyebilirsiniz. Sirke asidik özellikte olduğu için mutlaka su ile birlikte tüketin.

•    Yoğurt içeriğindeki yüksek kalsiyum ve proteinle yağ yakımını destekler ve vücudunuzun kas kütlesini korumaya yardımcı olur. Özellikle ev yapımı yoğurdu öğünlerinizden eksik etmeyin.

•    Yemeğe çorba ile başlayarak tokluk süresini kısaltabilir; daha az yiyerek iştahınızı baskılayabilirsiniz.

•    Kaliteli ve az yağlı protein kaynaklarını tükettiğinizde vücudunuz yağdan kilo vermeye daha meyillidir. Kahvaltıda az yağlı süt, az yağlı peynir ve yumurtayı mutlaka tüketin. Sağlıklı bir kahvaltı gün içerisinde metabolizmanızın en büyük destekçilerindendir.

•    Uykunuz düzenli ve yeterli olduğunda yağdan kilo vermek de kolaylaşacaktır. Çünkü kaliteli bir uyku iştahınızı doğrudan etkileyerek daha sağlıklı beslenmenizi sağlar; yetersiz uyku ise iştahınızın artmasına ve daha çok besin tüketmenize neden olur.

•    Bilinçli tüketici etiket okuyan tüketicidir. Market alışverişi yaparken etiket okumak sizin doğru beslenme alışkanlıkları kazanmanızda çok etkilidir.

Gelelim göbek yağı eriten iştah kapatan içeceğimizin tarifine:

Önce 1 tatlı kaşığı toz zencefili bir sürahiye koyup üzerine 1.5 litre sıcak suyumuzu ekliyoruz. 5 dakika beklettikten sonra 1 tatlı kaşığı toz tarçınları, yarım limonu, bir tutam taze naneleri, oda ısısında 1 şişe maden suyumuzu karışıma ekliyoruz. Yarım saat bekledikten sonra suyumuzu gün içerisinde yavaş yavaş tüketelim. Dilerseniz buzdolabında soğutup içebilirsiniz.

SAĞLIKLA KALIN!
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!