GİRDİĞİ HER SEKTÖRÜN PİRİ GÜLSÜM AYDEMİR YENİ BİR SEKTÖRDE - Meryem Teymur

GİRDİĞİ HER SEKTÖRÜN PİRİ GÜLSÜM AYDEMİR YENİ BİR SEKTÖRDE


Merhaba sevgili okur,

Bugün yine Artı Siirt ailesi olarak sektörde iz bırakanlarla birlikteyiz. Öncelikle tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü kutluyor, daha adil ve dişil bilgelik ruhunun aktığı bu topraklarda daha değer görülür bir dünyaya diyerek sözlerime başlıyorum.
Bugün dokunduğu her sektörü zirveye taşıyan, bir çok kişiye ilham olan genç ve başarılı girişimci Gülsüm Aydemir bizlerle. Aydemir, güzellik salonu ve organizasyon şirketi işletmeciliğinin yanı sıra hızını alamadan tekstil sektörüne de girdi. Hızına yetişemediğimiz Aydemir, bugün bize meslekteki deneyimlerinden ve yeni iş sektöründe yarattığı farklardan bahsedecek. 

Röportajımıza sorularla devam edeceğiz.

1.    Bize biraz kendinizden ve kariyerinizden bahsedebilir misiniz?

Merhabalar, ben Gülsüm AYDEMİR.  2015 yılından bu yana ticaret yapmaktayım. Organizasyon şirketimi 2015 yılında kurdum ve o günden bu yana hizmet vermeye devam etmekteyim. Bilindiği üzere geçen yıl protez tırnak stüdyosu açmıştım, Bu yıl yepyeni bir sektöre adım attım. Tekstil ve çanta olarak hizmet vermekteyiz, iş yükümü seviyorum ve bana çok keyif veriyor Ata’ mızında dediği gibi tek bir şeye ihtiyacımız var; ÇALIŞKAN OLMAK.

2.    Sizce hizmet sektörünün en iyisi ve tercih edileni olmak neler gerektirir?

Öncelikle güvenilir olmak  tabi ki çok önlemli, hizmet vermek ticaret ile eşdeğerdir. Ancak güvenilirliğin dışında doğru hizmet, strateji ve bunu uygulamak da çok önemlidir. Hizmet alanın istediğini anlamak ve o yönde hizmet vermek, mini bir sorun ile karşılaşınca aniden çözüm bulmak çok kıymetlidir. Elimizden gelenin fazlasını yaptığımızı düşünüyorum bu konuda, Tabi birde kalite ve ekonomiye uygun fiyat skalası yan yana gelince tercih edilir olmaktan kaçamazsınız.

3.    Kariyerinize yeni bir sektör daha eklediniz. Biraz bu sektörden bahseder misiniz?

Elbette. Bay-Bayan 2 ayrı mağaza Tekstil ve çanta üretimi gerçekleştirmekteyiz. En iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Şu ana kadar bulunduğum ve faaliyeti devam eden diğer sektörlere benzemiyor, bana heyecan veriyor. Moda takibi, modacılar ile görüşmeler, ürün denetimi ve bu ürünleri istediğimiz tarzda tasarlamak beni bu mesleğe ve sektöre daha da bağladı. En zor sektörün tekstil olduğunu biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Zorlukları ile varım. Uzun yıllar daha iyi yerlere diyelim.

4.    Hayat felsefeniz nedir? 

Öncelikle insan olabilmek bu çok manidar bir cümle. Ticarette adaletli olarak hizmet vermek. Kısaca yanlış tarafında olacağıma hayatın, yanlız tarafında olmayı tercih ediyorum.

5.    Moda alanında referans aldığınız ya da kalemine güvendiğiniz birileri var mı?

Modern düşünce ve sadeliği birlikte getiren değerli tasarımcıların sıkı takipçisiyim.  Coco Chanel’ e bayılırım. Tasarımlarını sık kullandığım bir tasarımcıdır. Kendi sektörüm üzerinde de örnek aldığım bir kadın.
 Tabiki birde ülkemizin çok yakından takip ettiğim ve beğendiğim, gurur kaynağımız tasarımcılarımız var; Cemil İpekçi, Arzu Kaprol… Hepsi çok kıymetli ve değerli bizim için.

6.    Sektöre yeni katılanlar için önerileriniz nelerdir? 

Pes etmeyi hayatınızdan çıkarın. Çünkü ticaret yapmak diğer sektörlerden farklıdır. Sektörün her zaman kazanç getirmeyeceğinin bilincinde olmalı düşüş dönemlerini yenilgi olarak değil de tecrübe olarak görmelisiniz.
Etik kurallar doğrultusunda atacağınız her adım sizi başarıya götürür.
İnovatif olun. Değişime, farklılığa açık olun. 
Hayatı başarı ve coşkuyla yaşamak sizin elinizde. Bunun için hayallerinizi sınırlandırmayın, çok çalışın engellere takılmayın. Özellikle sevgili hemcinslerim, değerli kadınlar; bu sözlerim daha çok size. Dişil bilgelik ruhunun aktığı bu topraklarda kendi değerinizin ve potansiyelinizin farkında olun. Yolunuza taş koyan herkese veda edin. Sadece iradeli olun. Unutmayın ki hiçbir engel iradenizden daha büyük değildir. Son olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ zü kutluyorum. Ata’mızında dediği gibi Ey! kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."

Instagram hesapları
@bygulsumaydemir
@gulsumaydemirbutik
@gulsumaydemirevent
@luxurywomanvip

@ eymanvip 
https://www.gulsumaydemirevent.com/
Çok kıymetli vaktini bize ayırıp röportajımızı kabul ettiği için Artı Siirt Ailesi olarak kendisine teşekkür ediyoruz.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI