Yasin Aktay'dan soğan çıkışı: 'Soğan, konfora alışanların geçmişe özlemidir'

Soğan fiyatlarıyla ilgili tartışmaya Yasin Aktay da katıldı. Aktay'ın açıklamaları sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki ile karşılandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Soğan fiyatları son zamanlarda artan fiyatından dolayı vatandaşın cebini yakmaya başladı. Soğan fiyatlarıyla ilgili tartışmaya katılan AK Parti Siirt eski milletvekili Yasin Aktay, ''Hz. Musa kölelere özgürlük verdi, kapris yapıp soğan istediler'' dedi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, soğan fiyatlarının bir hafta içerisinde düşeceğini söyledi.

Yasin Aktay, “Soğan sembolizmi ve özgürlük” başlıklı köşe yazısında, “Özgürlük, doya doya yaşanacak, tadı çıkarılacak ve insanlık onurunu hissettirecek en değerli erdeme kavuşulmuş. İsrailoğulları bunun değerini bilip şükrünü ifade edecek yerde Hz. Musa’ya yapmadıkları kaprisi bırakmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Yazının devamında, “Uzun süre bir bakıma ekmek elden su gölden ve özgürce bir hayat yaşamaktayken bir süre sonra ‘hep bunları mı yiyeceğiz? Yok mu başka bir şey, hani soğan, hani sarımsak, mercimek?’ diye söylenmeye başlıyorlar” dedi.

Aktay'ın söz konusu yazısı sosyal medyada tepkilere neden olurken, bazı kullanıcılar "Bir soğana yenileceksiniz" yorumunda bulundu.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 4

  • vge | 17 Nisan 2023 12:56

    nice forum

  • servet | 17 Nisan 2023 01:45

    hatice cengiz'in NİŞANLISI cemal kaşıkçı çok güvenmişti muhtereme ! sonuçta kuyuda büryan kebabı gibi pişirdiler rahmetliyi..! dosyası da elden verildi katillere, yasin bey, vefa sadece istanbul'da bir semt adı değil, yazık be

  • Mehmet | 16 Nisan 2023 15:19

    Sen önce milyon dolar teşvik ile kurulan ve bir yıl dolmadan kapanan çinko fabrikasından haber ver.Bu muydu sizin memlekete hizmet anlayışınız? Millete soğan edebiyatı yapacağına bunun cevabını ver işsiz gariban Siirt gençlerine.

  • Haydar | 16 Nisan 2023 14:15

    Yumurta pahalı desek, bu kez ne yumurtlayacak acaba ? Dini ilahi şarkıları çevirmişti bir zamanlar Prof. Dr.?????????

BUNLARA DA BAKIN