Ve Kesin Sonuç Alındı... Düşen Ya da Çürüyen Dişlerin Yerine Artık Yenisi Çıkacak

Fareler üzerinde yapılan çalışmada başarılı olan bilim insanları, diş çıkmasını engelleyen USAG-1 proteinini bloke eden bir antikor ilacı üzerinde çalışıyor. Bu da demek oluyor ki kaybettiğiniz dişlerinizin yerine yenisi çıkabilir.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Japon bilim insanları, dökülen dişleri yeniden çıkarabilen bir ilaç için insan denemelerine başlamayı planlıyor.

2021’de Kyoto Üniversitesi Tıp Enstitüsü’nden bir ekip, USAG-1 adlı bir proteinin farelerde diş büyümesini sınırladığını gösteren umut verici bir araştırma yayınladı. Fareler, protein üretimini kodlayan genin kapatılması ile serbestçe yeniden diş çıkarabildiler.

Japonya’da geliştirilmekte olan bu yeni tedavi, teorik olarak, tıpkı çocukların süt dişleri döküldükten sonra yeni dişler çıkarması gibi, bu durumdaki insanların kaybettikleri dişlerinin yerlerine yenilerini çıkarmalarına izin verebilir.

Araştırmacılar, yeni süreci “üçüncü nesil” diş rejenerasyonunu başlatan bir süreç olarak tanımladılar. İlk nesil, bebeklerde süt dişlerinin ortaya çıkması, ikinci nesil ise çocuklukta çıkan kalıcı yetişkin dişleri olarak görülüyor.

İlaç tedavisinin önümüzdeki on yılın başlarında genel kullanıma sunulabileceği önerisi kulağa oldukça iyimser geliyor, ancak ekibin kendine güveni tam gibi gözüküyor.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN