Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali Sona Erdi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneğince organize edilen, Valilik, Belediye, Siirt Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenen festivalin kapanış töreni, gerçekleştirildi.

Film festivalinde, farklı ülkelerden 273 kısa filmden finale kalan 24 eserden kesitler izletildi.

Prof. Dr. Yasin Aktay da Siirt'te film festivalini konuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Festivalin düzenlenmesinde emek veren Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği Başkanı Baran Mayda'ya teşekkür eden Aktay, şunları kaydetti:

"Sinema, önemli ve modern bir sanat. Bu sanat eskiden çok ulaşılmaz, elit ve sadece belli bir zümrenin yaptığı bir sanattı. Teknolojinin ortaya çıkması ve gelişmesiyle herkese yayılabilen, herkesin erişiminin kolay olduğu bir sanat haline geldi."

Festivalde, Fateme Mohammadi'nin yönettiği İran yapımı "Daghi" filmi birinci, yönetmen Muhammed Furkan Daşbilek'in "Bir Nehir Kıyısında" filmi ikinci ve yönetmen Emir Kulal Haznevi'nin "Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı" filmi üçüncü seçildi.

Mustafa Efelti'nin "Şero" filminin Jüri Özel Ödülü'nü aldığı festivalde, Aseman Tousi'nin "Sharabil-Bordo" İbrahim Hakkı Hazretleri Özel Ödülü, İbrahim Sayid Sürmeli'nin "Güvercin" filmi En İyi Senaryo Ödülü, Tamer Turan'ın "Mar" filmi ise En İyi İkinci Senaryo Ödülü'ne layık görüldü.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN