Ukrayna: Türkiye'nin de garantör olduğu yeni bir anlaşma imzalayalım

Rusya'nın Ukrayna operasyonu nedeniyle ABD'nin Rus petrolüne ambargo açıklaması bekleniyor. ABD'deki benzin fiyatları ise galon başına 4.173 dolara çıkarak 2008'den beri en yüksek seviyeye ulaştı. Ukrayna'da iktidar partisi Halkın Hizmetkarı Partisi, Budapeşte Memorandumu yerine komşu ülkelerle güvenlik garantileri anlaşması imzalanmasını önerdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Rusya'nın 'sessizlik rejimi' ilan etmesi sonrası bu sabah saat 10.00'da Ukrayna'nın Kiev, Harkov, Çernigov, Sumi ve Mariupol şehirlerinde açılan insani koridorlardan sivillerin tahliyesi sürüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre Sumi’den aralarında yabancıların da bulunduğu 723 kişi insani koridor üzerinden Poltava’ya tahliye edildi. Kiev yönetimi Kiev, Çernigov, Sumi, Harkov ve Mariupol’den Rusya’ya giden tüm büyük tahliye güzergahlarına karşı çıkıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, operasyonun durdurulması için Kremlin'in şartlarından olan Kırım ve Donbass cumhuriyetlerinin tanınmasını tartışmaya açık olduğunu söyledi.

Öte yandan ABD'nin Rus petrolüne yaptırım açıklaması bekleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise yaptırımlarla mücadele kapsamında vatandaş ve işletmelere destek paketi imzaladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN