Türkiye, savaşın başlamasından altı ay sonra, 54 ürün grubunda İsrail'e ihracatı kısıtladı

İsrail'e yönelik kısıtlama kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ticaret Bakanlığı, bazı ürünlerin Türkiye'den İsrail'e ihracatını kısıtlama kararı aldı. Buna göre 54 ürün grubunun ihracatını kısıtlama getirildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün yaptığı açıklamada İsrail'in Türkiye'nin Gazze'ye havadan yardım ulaştırma talebini reddettiğini, bu doğrultuda da Ankara'nın İsrail'e karşı yeni tedbirler uygulama kararı aldığını bildirmişti. 

Ticaret Bakanlığı'nın "İsrail'e ihracat kısıtlaması" başlıklı açıklamasına göre; İsrail'e yönelik kısıtlama kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor.

"Gazze'de derhal ateşkes ilan edilene kadar yürürlükte kalacak"
Bakanlık açıklamasında "İsrail, Gazze'de derhal ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda, kesintisiz yardıma izin verinceye kadar belirlenen kısıtlamalar yürürlükte kalacaktır" denildi. 

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasında "Esasen, çok önceden bu yana, İsrail'e askeri amaçla kullanılabilecek herhangi bir ürün veya hizmetin satışına ülkemizce izin verilmemiştir ve verilmemektedir. Gazze Şeridi'nde gelinen vahim aşama çerçevesinde, uluslararası camianın tüm üyelerine çağrımız İsrail'in uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerine uymasını teminen, üzerine düşenleri yerine getirmeleridir" ifadeleri kullanıldı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN