Tüp bebek tedavisini karşılayamadığını söyleyen adam, babasının spermiyle kendi spermini karıştırıp eşine enjekte etti

İngiltere'de bir adamın, tüp bebek tedavisini karşılayamadıkları için eşinin hamile kalmasına yardımcı olmak amacıyla kendi spermini babasınınkiyle karıştırdığı ortaya çıktı ve olay mahkemeye taşındı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

PQ ve JK olarak adlandırılan çift, bir erkek bebeğin doğumuyla sonuçlanan alışılmadık bir sonuca imza attı. 

Gerçekleştirilen eylemin, taraflar arasında gizli kalması amaçlanmasına rağmen gerçeğin ortaya çıkmasıyla birlikte kamu davası açıldı ve PQ'nun çocuğun gerçek babası olup olmadığını öğrenmek için bir DNA testi yapılmasını istedi. 

Ancak Yüksek Mahkeme'deki bir hakim, "sonuçtan kimsenin hiçbir çıkarı olmadığını" söyleyerek talebi reddetti. Hakim, ayrıca PQ'nun şu anda beş yaşında olan çocukla kesin olarak bir bağı olduğunu da belirtti.

Hakim sözlerine şöyle devam etti: "JK, PQ ve babası RS'nin JK'nın hamile kalması için yaptıkları planın sonuçlarını doğru bir şekilde düşündüklerini sanmıyorum aksi takdirde buna girişmeleri pek olası değil. Ancak çocuk eşsiz bir çocuk ve annesinin hamile kalması için yapılan olağandışı düzenlemeler olmasaydı var olamayacaktı. Çocuğun bunları öğrenmesi halinde duygusal zarara uğrama potansiyeli çok yüksek. Gebe kalınan koşulların artık geri alınamayacağı kabul edilmelidir. Test yapılmadığı için biyolojik babanın kim olduğu belirsizliğini koruyor ancak en hafif tabirle, büyükbabası olduğunu düşündüğü kişinin biyolojik babası ve babası olduğunu düşündüğü kişinin de biyolojik üvey kardeşi olma ihtimali güçlü."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN