TBMM'de Daha önce Çıkan Kavgada Siirt Milletvekili Ceylan Hayatını Kaybetmişti!

TBMM, 1989'da Siirtli milletvekilinin silahla vurularak öldürülmesine de sahne oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

TBMM'de 29 Mart 1989'da Siirt Bağımsız Milletvekili İdris Arıkan, ANAP'lı Zeki Çeliker ile Meclis kulisinde çıkan arbede de, kavgayı ayırmaya çalışan Siirt'in DYP milletvekili olan Abdülrezzak Ceylan hayatını kaybetti.

Siirt Bağımsız Milletvekili İdris Arıkan, ANAP'lı Zeki Çeliker ile Meclis kulisinde karşılaştı. İki milletvekili arasında sert bir tartışma yaşandı. Arıkan, silahına davranınca, DYP'li Ceylan kavgayı yatıştırmak üzere araya girdi. İşte bu sırada Arıkan'ın silahını ateşlemesi üzerine Ceylan göğsünden vurularak hayatını kaybetti.

Abdurrezzak Ceylan, evli ve 5 çocuk babasıydı

1951 Kurtalan doğumlu olan Mehmet Abdurrezzak Ceylan, Siirt Ziraat Meslek Yüksek Okulu mezunudur. Çiftçilik, serbest ticaret, Türkiye Büyük Millet Meclisi XVII. ve XVIII. Dönem Siirt Milletvekilliği yapmıştır.

Vekillik yaptığı dönemde Siirt milletvekilleri ANAP'lı İdris Arıkan ile DYP'den seçilip sonrasında bağımsız olan Zeki Çeliker arasında çıkan yerel seçim tartışmasına müdahale ettiği esnada, İdris Arıkan'ın 7.65'lik Browning tabancasından çıkan kurşunun Ceylan'a isabet etmesiyle vefat etti.

Ceylan, evli ve beş çocuk babasıydı.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN