Şirvan'da Eğitime Yapılan Büyük Destek Meyve Vermeye Başladı!

Siirt'in Şirvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Kezer, Artı Siirt Haber Ajansı Muhabirine yaptığı açıklamada, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılına dair değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Kezer, 2021-2022 yılı içerisinde önemli çalışmalara imza attı.

İlçe genelinde kütüphanesiz okulun kalmadığını belirten Kezer, "Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsamında Şirvan ilçemizde tüm ücra köy okulları dahil olmak üzere bütün okullarımıza kütüphane yapıldı." dedi.

2021-2022 yılına hızlı başlayarak ilçede Atatürk İlkokulunu 6 aylık kısa bir sürede yenilediklerini belirten Kezer, "Yıllardır ilçemizde sadece bir ilkokulumuz vardı o da yıllardan beridir yenilenmemiş ve yenilenmeye ihtiyacı vardı. Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleri ile birlikte bu okulumuzu geçen yıl yıkarak yerine 6 ayda yeni bir bina yaparak hizmete sunduk. Şirvan ilçemize yakışır bir şekilde okul yaptık. Okulumuz 16 derslik olup 320 öğrenciye hizmet vermektedir." ifadelerini kullandı.

İlçe genelinde taşımalı eğitimin yoğunlukta olduğunu belirten Kezer, "İlçe genelimizde 6 bine yakın bir öğrenci sayımız mevcut. Ama bunların yarısından çoğu taşımalı eğitim görmektedir. Bu öğrencilerimizin mağdur olmaması için tüm ekip arkadaşlarımız ile birlikte bir uyum içinde çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı "Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi" ile birlikte Şirvan ilçesinde birçok okulda onarım ve tadilat çalışmasının yapıldığını ifade eden Kezer, "MEB'in "Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi" kapsamında Siirt genelinde en çok desteği alan ilçe olduk. Bu anlamda hemen hemen tüm köy okullarımızı tadilattan ve bakımdan geçirdik. Şirvan'da 19 okul tadilattan geçerek çocuklarımıza daha iyi hizmet verebilmek için çalıştık." dedi.

Köy bölgelerine eğitim yatırımlarının devam ettiğini söyleyen Kezer, "Şirvan ilçemizin iki büyük köyüne Ormanbağı ve Cevizlik köylerimize yeni bir okul yapılacak. Bunun da  projeleri devam etmektedir." açıklamasında bulundu.

İlçe'de öğretmen sorununun olmadığını Söyleyen Kezer, "Öğretmen kadromuzun yüzde 90'ının kadrolu öğretmenden oluşmaktadır. Daha önce 130 ücretli öğretmen çalışırken şuan bu sayı 60'lara kadar inmiş durumda, 540 kadrolu öğrenimiz bulunurken 63 öğretmeniminiz ise ücretli öğretmen olarak görev yapmaktadır." dedi.

"Şirvan ilçemizde eğitimde emeği geçen Şirvan kaymakamımız ile Siirt İl Milli eğitim müdürlerine özellikle  teşekkür ediyorum" diyen Kezer, Şirvan'da son iki yıldır eğitimde çok daha iyi yerlere gidiyoruz. Önceki yıllara göre başarı oranımız her sene artarak devam ediyor. İlçede yürütülen eğitim çalışmalarında özellikle bizlere destek olan Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, Şirvan Kaymakamımız Recep Hasar ve Siirt il Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip'e de desteklerinden dolayı tüm ekip arkadaşlarım adına teşekkür ediyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN