Siirtli Yönetmen Yoksu'nun Asırlık Su Kaynakları Belgeseli Yayında

Yaptığı ekoloji haberleri ve belgeselleri öne çıkan Siirt Kurtalanlı gazeteci Metin Yoksu Avrupa Birliği Sivil Düşün desteği ile hayata geçirdiği altı belgesellik serinin ilk haber belgeseli yayınlandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Batman'ın Sason ilçesinin yüksek rakımlı köylerinde kuruyan asırlık su kaynakları ile kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki ovada kuruyan su kaynaklarını iki yıl boyunca izleyen Yoksu, tüm kayıtları Asırlık Su Kaynakları adıyla belgeledi.

Su kaynaklarının kurumasıyla birlikte yaşanan felaketi gözler önüne sermeye çalışan Yoksu, belgeselinde barajlarda yaşanan toplu balık ölümlerine de dikkat çekiyor.

Kırmızı listede bulunan kuşları da görüntülemeyi başaran Yoksu, Siirt kent merkezinde de çekimler yaptığını ve bu belgeselide önümüzdeki günlerde Siirt'te gösterileceğini söyledi.

Yoksu gazetemize yaptığı açıklamada, "Coğrafyamızda hergün ağaçlar rant uğruna kesiliyor. Kesilen ağaçlar coğrafyamızdaki biyolojik çeşitliliğin azalmasına neden oluyor. Birçok canlı türünün evi yuvası yok oluyor. Suyumuz kirletiliyor. İklim krizi yaşıyoruz ama doğamızı korumuyoruz çünkü tanımıyoruz. Belgeseller ve haberler ile coğrafyanın talanının önüne geçmek ve farkındalık yaratmak istiyorum. Su krizinden herkes etkileniyor. O zaman suyu korumak için mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN