Siirtli Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'dan Krize İlk Yorum! 'Derin Görüş Ayrılığımız Var'

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Afyonkarahisar Valiliği ziyaretinde, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararıyla ilgili soruya, uzun süredir devam eden bireysel başvuru yorum farklılıkları ve Anayasa'daki görüş aykırılıklarını vurgulayarak, derin sorunlar olduğunu ifade etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermesine ilişkin konuştu.

Başkan Akarca, Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaretinde, bir gazetecinin, “Anayasa Mahkemesinin son kararıyla ilgili bir ikilem var, bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine, "Anayasa Mahkemesiyle bu sadece son olayla ilgili olarak ortaya çıkmış bir problem değil. Yani aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından ve Anayasa'nın durumundan kaynaklanan ve ciddi anlamda derin görüş aykırılıklarımız olduğu bir gerçek." yanıtını verdi.

Bir süre Vali Yiğitbaşı ile görüşen Akarca'ya ziyaretinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Yargıtay Birinci Başkan Vekilleri Eyup Yeşil ve Adem Albayrak, Yargıtay Genel Sekreteri Fevzi Yıldırım, Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Doğan ve Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak eşlik etti.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkındaki kararını dün görüşerek karara bağlamıştı.

“AYM'nin hak ihlali kararının hukuki değeri yok.” diyen Daire, ikinci hak ihlali kararına da uyulmamasını kararlaştırmıştı. Kararda, AYM’nin söz konusu kararının juristokratik bir davranış olduğu kaydedilmişti.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 4

  • Kazım | 06 Ocak 2024 02:46

    Sünepe insanların en büyük derdi, isyan eden, itiraz eden, ses çıkaranlarladır. En büyük yalanları ise "bu nasıl üsluptur" sözü. Kısık sesle konuşan insanlar bilsin ki sesi çıkanların sünepelerden korkusu yoktur. Hukuk fakülteleri çok sünepe yetiştirir. Siirt'li insan namusludur, vatanseverdir. Boş yönlendirme haberlere takılmaz, reklam gazeteci cambazlarını da iyi tanır.

  • Sefa | 06 Ocak 2024 02:41

    Türkiye Cumhuriyetini, Anayasasını, Cumhuriyet Yönetim Şeklini benimsemeyen arızalı yarım ağız ile konuşanlar her zaman olmuştur, olacaktır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti Daima Payidar kalacaktır. Hayal kurmak korkakça da olsa, serbest...

  • Halit | 06 Ocak 2024 02:25

    Görüş ayrılığın varsa ki; bu siyasi söylemdir. Cübbeni çıkarır siyasette istediğini söylersin. Gücün yeterse de uygulatırsın siyaseten..! Anayasa Mahkemesinin hükmü açıktır. Rüya gibi yorumlayamazsın, Anayasayı tanımamazlık eşkiyalıktır.

  • Suat | 06 Ocak 2024 02:19

    Kriz bahane, resmen Anayasaya yani Türkiye Cumhuriteti'ne karşı lokal bir başkardırış var. Yargıtayda son 3 yıl içerisinde kesinleşmiş kararları, tekrar yargılama kapsamına alıp, farklı kararlar alınmıştır. Anayasa Mahkemesinde öyle tutarsız kararlar hiç olmadı. Kim tutarsız ! Hukuk zamana göre değil, vicdana göre hareket etmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını ve Mahkemesini tanımayanı, hiç tanımam. Siirt vatandaşı anayasaya saygı duyar, zamana göre yanar döner değildir.

BUNLARA DA BAKIN