Siirtli Kasap: Evine, çocuğuna et götürmek isteyen insanlar var ama götüremiyorlar

Ramazan bayramına sayılı günler kala çarşı pazarda hareketlilik bekleyen esnaflar umduğunu bulamıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt’te kasapların işlerin azalmasından dolayı iş yerinde oturmaktan başka bir şey yapmadıklarını belirten Siirtli kasap Fırat İçen, “Geçen sene 5 kilo alabiliyorken bu sene 2 kilo almaya çalışıyor. Çoğu insanda almıyor, fiyatları duyar duymaz geri gidiyor” dedi.

“Et fiyatları duyar duymaz geri gidiyorlar”

“Evine, çocuğuna et götürmek isteyen insanlar var ama götüremiyorlar.” Diyen İçen, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Et fiyatlarında bir artış söz konusu. Şap hastalığıyla birlikte artış kendini biraz daha belirginleştirdi. Ama şap söylentisinden önce et fiyatları artışa geçmişti. 

Geçen seneye göre vatandaşın alım gücü bu sene çok az. Geçen sene 5 kilo alabiliyorken bu sene 2 kilo almaya çalışıyor. Çoğu insanda almıyor, fiyatları duyar duymaz geri gidiyor. 

Geçen sene dana etinin fiyatı 120 lira iken şuan 250-260 TL civarı. Kuzu eti 100 TL iken 200 TL civarı olmuş durumda. Geçen sene kar oranı ne kadar az da olsa gene paranın bir değeri vardı. Bu sene kar marjı en kadar yüksekte olsa cebimize giren kar oranı geçen sene gibi değil. 

Vatandaş ister istemez tepki gösteriyor. Evine, çocuğuna et götürmek isteyen insanlar var ama götüremiyorlar. Bunun sıkıntısı ister istemez herkese yansıyor tabi ki. “
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN