Siirtli Çiftçilerin Buğday Sevinci: Buğday Banyosu Yapıp Halay Çektiler!

Siirt'in Kurtalan İlçesinde buğday hasadı halaylarla başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kurtalan ilçesi Garzan Ovası'nda, düzenlenen "Buğday Hasat Günü" etkinliğinde çiftçiler halay çekip patozdan akan buğdayın altında ‘duş aldı’.

Buğday hasadıyla ilgili bilgi veren Siirt il Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, "Siirt'te bölgesel iklim değişikliklerinden dolayı buğday hasadının 15 Temmuz'a kadar devam edeceğini kaydetti.

2022 yılında 360 bin dekarın üzerinde hububat üretimi yapıldığını ifade eden Demirhan, "2022 yılında yaklaşık 305 bin dekar buğday ekim alanından tahmini 125 bin ton üzerinde bir ürün bekliyoruz. Siirt, 550 bin dekarın üzerinde hububat ve bakliyat ekimi alanı, 140 bin tonu aşkın hububat üretimi, 25 bin tonun üzerinde bir bakliyat üretimi ile Türkiye de önemli bir konumdadır. İl genelinde 2021 üretim yılının kurak geçmesi ile dekara 150 kilogram civarında olan verim bu yıl olumlu iklim koşulları ile dekara buğday da 350-450 kilogram verim alınması bekleniyor. Buğday üretiminin arttırılması için bakanlığımızın ve il müdürlüğümüzün projeleri ve destekleri devam edecektir." dedi.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN