Siirtli çiftçiler fırtınada büyük kayıp yaşadı! Devletten destek eli bekliyorlar

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Ulaştı Köyünde, 27 Kasımda yaşanan şiddetli rüzgar sonucu Türkiye'nin birçok iline sebze fidesi ihracatı yapan seraların zarar görmesinin ardından çiftçiler destek bekliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Köyde geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle hasarlarının büyük olduğunu belirten çiftçiler devlet yetkililerinden destek bekliyor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Köye ziyarette bulunan Baykan Ziraat Odası Başkanı Yusuf Tardu, “Geçtiğimiz hafta meydana gelen rüzgar, seralarımıza zarar verdi. Soğanlarımız vardı soğanlarımız zarar gördü. Çiftçilerin büyük kayıpları var.” Dedi.

Köyde çiftçilikle uğraşan Zekeriya Azar, bölgenin tüm fide ihtiyacını kendilerinin karşıladıklarını belirterek,  “Seralarımız yerle bir olmuş, kullanılamaz hale gelmiş, zararımız 150 bin tl üzerinde.” Dedi.

Fırtınan çok şiddetli olduğunu ve seralarında büyük zararların olduğunu dile getiren Azar, “Bölgenin tüm soğan ihtiyacını bizler karşılıyoruz. Fırtınaya kapılan seralarımız uçtu. 4 kişinin kaldıramadığı beton direkleri fırtına çadırların üzerine fırlatmış. Devlet büyüklerimiz zararımızı karşılarsa iyi olur.” Şeklinde konuştu.

Baykan Ziraat Odası Başkanı Yusuf Tardu, devlet yetkililerinin çiftçilere yardım eli uzatması gerektiğini belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

“Ulaştı köyümüz seracılıkla ilgili, güneydoğu Anadolu ve doğu Anadolu bölgesinin her tarafına sebze fidesi ve ayrıca kış mevsiminde de kış soğanı ekmekteydiler. Geçtiğimiz hafta meydana gelen rüzgar, seralarımıza zarar verdi. Soğanlarımız vardı soğanlarımız zarar gördü. Çiftçilerin büyük kayıpları var. Bu kayıplarımız için devlet büyüklerinden yardım talebimiz var ve inşallah devlet büyüklerimiz bu çiftçilerimize yardım edecektir ve çiftçilerimiz mağdur olmaz inşallah.”
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 05 Aralık 2023 15:44

    Arkadas parayi kazaninca devletemi veriyor niye devlet destek versin

BUNLARA DA BAKIN