Siirt Üniversitesi Tercih Tanıtım Günleri Başladı

YKS 2023 sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla tercih yapmaya hak kazanan öğrencilere rehberlik ve danışmanlık yapmak üzere 27 Temmuz'dan 5 Ağustos'a kadar 16.00-22.00 saatleri arasında Güres Caddesi Sancaklar Ortaokulu önünde hizmet verecek olan Tercih/Tanıtım Çadırının açılış töreni yapıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Açılış törenine Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, üniversite üst yönetimi, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Tercih çadırında görevli akademisyenler, tercih süresi boyunca; ilimizde lise okuyan ve lise mezunu öğrencilere hem rehberlik etmek hem onlara tanıtım yapmak; aldıkları puan ve sıralamaya göre hangi okulları tercih edebilecekleri ile ilgili önerilerde bulunup danışmanlık hizmeti sağlayacaklar.  

Açılış töreninde basına açıklama yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, konuşmalarında sınava giren öğrencileri kutlayıp tercihleri için başarılar diledi.

Basın mensuplarının neden Siirt Üniversitesi sorusuna karşılık “2007 yılında kurulan Üniversitemiz ciddi bir gelişim süreci sergilemiştir. AR-GE çalışmaları açısından Üniversitemiz Mühendislik alanında Türkiye’de birinci, Matematik biliminde Türkiye’de dördüncü, Ziraat Fakültemiz “Toprak Bilimi” alanında Türkiye’de sekizinci olmuştur. Bunlar bizim gurur kaynağımızdır. Üniversitemiz sıradan bir üniversite olmaktan çıkmış AR-GE yönü çok güçlü bir üniversite olmuştur” ifadelerini kullanarak öğrencilerin neden Siirt üniversitesini tercih etmeleri gerektiğini açıkladı. Açılış töreni basına verilen demeçten sonra gelen misafirlere yapılan ikram ve sunulan kokteyllerle sona erdi.
Siirt Üniversitesi Tercih Tanıtım Günleri BaşladıSiirt Üniversitesi Tercih Tanıtım Günleri Başladı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN