Siirt Üniversitesi'nde Yemek Ücretleri Güncellendi! Rektör, İşçiden Daha Az Ücret Ödeyecek

Siirt Üniversitesi yemekhanesinde yemek fiyatları güncellendi. Yeni tarifeye göre işçiler, Siirt Üniversitesi Rektörü olmak üzere profesör ve idari personellerden daha fazla ücret ödeyecek. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Üniversitesi yemekhane hizmetinde yemek ücretlerine zam geldi, yeni fiyatlara göre, işçilerin akademik ve idari personellerden daha fazla ücret ödemesi dikkat çekti. 

Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcisi Ali İhsan Ölmez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tüm üniversite personelinin menfaati doğrultusunda yemekhanede fiyatların güncellendiğini söyledi. 

Ölmez, şu açıklamalarda bulundu:

Siirt Üniversitesi yemekhane hizmetleri yemek fiyatlarının güncellenmesi ile ilgili üst yönetim ve sendika temsilcileri ile bugün gerçekleştirilen toplantıda; akademik, idari ve işçi statüsündeki tüm üniversite personelinin ve öğrencilerimizin menfaatleri doğrultusunda tavır alan ve bu tavrını olumlu bir şekilde icraata döken başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat ŞINDAK ve üst yöneticilerimize teşekkür ederim. Ayrıca tüm sendika temsilcilerine sağduyulu, olumlu ve yapıcı tavırlarından dolayı teşekkür ederim. Oy birliği ile alınan karar neticesinde güncellenen yeni yemek fiyatlarının tüm personellerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim.

Güncel Yemek Ücretleri (01.08.2023 Tarihinden İtibaren Geçerli) :

Akademik personel yemek ücreti: 32 TL

İdari personel yemek ücreti: 22 TL

Sürekli işçi yemek ücreti: 55 TL

Öğrenci yemek ücreti: 10 TL

Bu açıklamaya göre, üniversitenin sürekli işçileri, akademik personel ve idari personelden daha fazla ücret ödeyecek.

Artı Siirt olarak sendikanın, bu konuda yeni bir çalışma yapmasını, işçilerin haklarını daha iyi bir şekilde gözetmesini öneriyoruz. Akademik ve idari personelden daha az maaş alan işçilerin yemek ücreti konusunda daha fazla ücret ödemesine anlam verilemiyor.

Siirt Üniversitesi'nde Yemek Ücretleri Güncellendi! Rektör, İşçiden Daha Az Ücret Ödeyecek

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 5

  • Alu | 15 Temmuz 2023 19:30

    Çünkü işçi ayda 2 bin TL yemek parası alıyor. Bunu idari ve akademik personel almıyor . Ayrıca işçi idari personelden zaten fazla alıyor. Bir çok akademik personelden de fazla alıyor.

  • İsmail | 15 Temmuz 2023 16:14

    Kamu işçileri memurlardan daha fazla maaş almaktadır. Nerede yaşıyorsunuz siz. Son derece doğru bir uygulama.

  • Memet | 15 Temmuz 2023 12:59

    Yanlış biliyorsunuz işçi memurdan az almıyor. Maaş+tediye+ ikramiyelerle birlikte işçi memurdan daha fazla ücret almaktadır

  • Siirtli_56 | 15 Temmuz 2023 11:04

    İşçiler günlük 110 TL yemek yardımı alıyor bu durum normaldir

  • Siirtli_56 | 14 Temmuz 2023 21:38

    İşçiler günlük 110 TL yemek yardımı alıyor.Bu durum normal

BUNLARA DA BAKIN