Siirt Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Siirt Üniversitesi (SİÜ) 2022-2023 akademik yılı açılış töreni, Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İlk Ders ’ini Prof. Dr. Yasin Aktay’ın yaptığı Üniversitemizin 2022-2023 Yılı Akademik Açılış Töreni İlahiyat Fakültemizin Konferans Salonunda düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Törene Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip; siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program müzik dinletisi ile devam etti.

Müzik ziyafetinin ardından kürsüye çıkan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2053 “Net Sıfır Emisyon” politikaları gereği kurulan ‘İklim Elçileri Hareketi’ Siirt üniversitesi genç iklim elçisi Coğrafya bölümü üçüncü sınıf öğrencimiz Ceyhan Uyanık; küresel iklim değişikliği ile mücadele kapsamında Akdeniz havzasındaki iklim değişikliğinin ülkemize etkilerine değindi.

“Bura Siirt’tir il-i irfandır, başka ele benzemez,

Şehr-i evliyadır arzı, başka yere benzemez,

Evladı enbiyadır insi, başka nasa benzemez,

Yar-ı Hak’tır, mahbubu nalandır, başka yara benzemez.

 

Kadir kıymet bilen eldir hem eshabı vefadır,

Doğru sözlü arif özlü başka Pire benzemez,

Naif huylu hem geleni hem gideni giryandır,

Bir pahadır Siirt’te olmak, başka kara benzemez.”

İfadelerini kullanarak Siirt’te ve Siirtlilere olan muhabbetini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak katılımcıları selamladıktan sonra üniversitemizin fiziki ve teknik alt yapısı, sosyal olanakları, akademik kadrosu, ihtisas programları, uluslararasılaşma ve devam eden birçok projeye değinerek Üniversitemizin bölge ile bütünleştiğini ilimizin ve ülkemizin kalkınmasına katma değer sağladığını vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’tan sonra kürsüye çıkan Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu dinleyicileri selamladıktan sonra akademi camiası ve öğrencilere hitaben;

“Siirt üniversitesi 15 yılık bir üniversite kurumsallaşmış bir üniversite bütün imkânlarıyla sizlerin ihtiyaçlarını salt eğitim öğretim akademik değil diğer kültür sosyal tüm ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacağına eminim ancak Siirt’e yaşarken bu kentin hem valisi olarak hem de belediye başkan vekili olarak emrinizde olduğumuzu her zaman sizinle sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz” ifadelerini kullandı.

İlk Ders

İlk Ders ’ini yapmak üzere kürsüye çıkan Prof. Dr. Yasin Aktay;

Akademi ve dostluk ile ilgili dersini verirken Hakikat arayışında bir araya gelen insanların birbirleriyle ilişkilerinin diğerlerine nazaran daha kalıcı olacağına,  Socrates, Platon ve Aristo gibi düşünürlerin bunun örneği olduğuna, Türk akademik dünyasının da Akademi ve Dostluk alanlarında mesafe kat etmesi gerektiğine değinip Türk akademi dünyasının durumunu, olanaklarını ve akademi dünyasına dair vizyonunu dile getirdi.

Törenimiz İlk Ders ’ten sonra toplu fotoğraf çekimi ve verilen kokteylle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN