Siirt'te Vefa Destek Grubunda Hizmet Eden Din Görevlileri Vefa Bekliyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı  Hamit Evin, Kovid-19 salgını  ile mücadelede etkin rol alan Vefa Destek Grubunda hizmet eden din görevlilerinin vefa beklediğini belirtti.

Başkan Evin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sizlerinde bildiği gibi dünyanın bir çok yerinde ve ülkemizde  Kovid-19 salgını  ile mücadele halen devam ediyor. Bu süreç içerisinde ülkemizde birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın en güzel örnekleri sergilendi. 

Bizler de Diyanet-Sen olarak Siirt merkez ve ilçelerimizde İmam-Hatibi’nden Müezzin Kayyımına, Kur’an Kursu Öğreticilerimizden müftülük personeline kadar tüm din görevlileri valiliğimiz bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Gruplarında gönüllü olarak hizmet verdik. Korona virüs tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan veya  engelli olan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük bir özveri ile görev aldılar. 

Vefa Destek Gruplarında aktif olarak görev alan din görevlilerimiz, hazırlanan yardım kolilerinin dağıtılmasından maaşların ulaştırılmasına, yaşlılarımızın ilacından market alışverişine kadar her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında görev aldılar. 

Din görevlilerimiz maddi yardımların yanında manevi ve psikolojik olarak da vatandaşlarımıza destek verdiler. 

Bu süreç içerisinde din görevlilerimize atılan onca iftiraya, onca karalamaya rağmen onlar Allah rızası için 7/24 ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım ulaştırma derdinde oldular. İlçe ilçe, köy köy gezerek belirlenen hanelere yardım kolilerini, sosyal yardım paralarını ve diğer ihtiyaçlarını ulaştırdılar. 

Bu süreçte büyük fedakarlıklarla vefa destek gruplarında yer alan din görevlilerimizin Valiliğimiz tarafından plaket ve takdir belgesi ile onurlandırılması gönüllü din görevlilerimizin motivasyonunu daha da yükseltecektir.

Bütün zor zamanlarda olduğu gibi Kovid-19 ile mücadelede de din görevlilerimiz ön safhadaki yerini almış ve bu mücadele devam ettiği sürece de hizmetlerine devam edecektir. Çünkü biz biliyoruz ki halka hizmet Hakk’a hizmettir. Küçük bir teşekkürün de fedakar din görevlilerimizden esirgenmeyeceğine inanıyoruz.”

“Vefa Destek Grubu Kahramanları Ödüllendirilmeli”  

 Siirt Din Bir-Sen İl Başkanı Yusuf Ekin de açıklamasında şöyle dedi:

“Bilindiği üzere Kovid 19 salgını tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Bu süreçte öncelikle sağlık çalışanlarımızın gösterdiği bu kahramanlık ve fedakarlık takdire şayandır. Kendilerine şükranlarımızı sunar, Rabbim Hepsinden Razı olsun.                                                                                                    Kahraman Ve Fedakârlıklarıyla takdire şayan olan bir kesim daha vardır ki Bunlar Vefa Destek Gurubu Kahramanları, onlarda bu süreçte ellerinden gelen tüm fedakarlığı yapmışlardır. Bu süreçte halkımızın evinde olması ve 65 yaş üstü, 20 yaş altı sokağa çıkama yasağı esnasında Onların Tüm ihtiyaçlarını maaşlarına varıncaya kadar tüm hizmetleri bu kahramanlar tarafından yapılmıştır.Bu kahramanlarada şükranlarımızı sunar Rabbim hepsinden Razı olsun. 

Din Gönüllüsü Hocalarımız olan İmam Hatip, Müezzin Kayyım Müftülük personelimizden oluşan ve diğer Kurumlardan oluşan Vefa Destek Gurubu Kahramanlarımız ödüllendirilmeyi Haketmişlerdir Böyle bir ödüllendirilme bu kahramanlarımızı daha çok motive edecek böyle bir ödüle layık görüldüklerinde dolayı mutlu olacaklardır. Tüm yetkililerden istirhamımızdır bu kahramanları unutmayalım.”          

       

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN