Siirt'te Umreciler Dualarla Uğurlandı

Siirt'ten kutsal topraklara gidecek olan 33 kişilik umre grubu dualarla uğurlandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Siirt’ten kutsal topraklara gidecek 33 kişilik umre grubu için İl Müftülüğü önünde program düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan uğurlama programı ilahi ve salavatların okunmasıyla devam etti.

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, umre’nin önemine binaen  ifade ettiği konuşma ve sonrasında yaptığı duada, "Umre sıradan bir seyahat, gezinti olmadığı gibi manevi değerlerin artmasına vesile olan bir ibadettir. Umre yolcularımıza Allah'tan makbul bir umre nasip etmesini ve hayırla gidip, sağ salim dönmelerini temenni ediyoruz. Ülkemiz, milletimiz ve tüm Müslüman coğrafyası ve özellikle Filistin için de dua etmeyi unutmayınız" dedi.

İl Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir'in katıldığı umre uğurlama töreninde yaptığı selamlama konuşmasında, “Güle güle gidiniz ve hayırla dönünüz” temennisinde bulundu. 

Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camii İmam Hatibi Nevzat Erdabakoğlu, Din görevlileri Ali İhsan Ertaş ve Abdullah İlçin’in rehberliğinde, Önce Medine-i Münevvere’ye gidecek olan Umre grubu umre ibadetini yaptıktan sonra 20 Ocak 2024 tarihinde Siirt’e dönecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN