Siirt'te Tekne Orucu Tutan Onlarca Çocuk İftarını Açtı

Siirt İHH İnsani Yardım Derneği Siirt Şubeleri tarafından Siirt Üniversitesi Merkez kampüsünde düzenlenen etkinlikte, gece aileleriyle sahura kalkan, Anadolu geleneği olan 'tekne orucunu' tutan çocuklar, öğle ezanıyla iftar yaptı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

İlahi ve dua okunan programda yaşları 4 ile 10 arasında değişen yaklaşık 300 çocuk, palyaçolar eşliğinde eğlendi.

İHH sorumlusu Servet Kılıç, yaptığı konuşmada Anadolu ve şehrin geleneği olan tekne orucunu çocukların açtıklarını söyledi.

300 çocuğun öğlen ezanıyla oruçlarını açtıklarını belirten Kılınç, şöyle konuştu:

“Çocuklar tekne orucunu açtılar. Çok keyifli bir ortam var. Değişik yaş gruplarından çocuklarla birlikteyiz, aileleri burada. Çocuklarımızın tekne orucunu Allah kabul etsin  Oruç tutma yaşına gelmeyen çocuklara, orucu sevdirmeyi, tanıtmayı ve onlara güzel anılarla büyümelerini sağlamayı amaçladığımız Tekne Orucunda çocuklarla bir araya geldik. Siirt İHH olarak çocuklara orucu sevdirip oruca alıştırmak amacıyla 4-10 yaş grubundaki çocuklarımıza özel iftar programı düzenledik. Bu programa yaklaşık olarak 300 öğrencimiz velileri ile katıldı. Aralarında yetim çocuklarımıza var. Bu tür etkinliklerin artması dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN