Siirt'te Taziye Evlerinden Ücret Talep Edilmesi Haberi Üzerine Diyanet-Sen'den Açıklama

Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin, Siirt'e taziye evlerinin yıllardır ücretsiz bir şekilde hizmet verdiğini belirterek 'Melih Cami Taziye Evi Ücretlidir' şeklindeki yazının vatandaşları rahatsız ettiğini ve bir çözüm bulun

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Evin,  Melih Camii Taziye Evi'nden yararlananlardan  1500 TL ücret  alınması kararının  hem cami cemaati hem de bölge halkı arasında rahatsızlık yarattığının altını çizerek “Bölgemizde yıllardır ücretsiz verilen taziye evlerinin bir anda ücretli olması halkımızın doğal olarak tepkisine yol açmıştır. Aynı şekilde taziye evlerinin ısınma, soğutma, aydınlatma giderleri gün geçtikçe artmakta bu giderler nedeni ile cami imamlarımız elektrik şirketleri ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu duruma yerel yönetimlerin bir çözüm bulmasını bekliyoruz. Çoğu hayırsever vatandaşlarımız tarafından yaptırılan tavize evlerinin ısıtma, soğutma ve aydınlatma gibi giderleri belediyelerce karşılanmalıdır.  En acılı günlerinde vatandaşlarımız bir de taziye evi masrafı ile uğraştırılmamalıdır.” Dedi. 

Vatandaşların  taziye evlerinin ücretsiz olmasını istediğini dile getiren Evin “İnsani duyarlılık gereği en acı günlerinde vatandaşın yanında olmak devletimizin, yerel yönetimlerin ve toplumumun gereğidir. Gelenek, görenek ve dini değerlerimiz de bunu öğütler.  Tabi ki taziye evlerinin de doğal olarak bir masrafı oluyor. Bu masraflar kendiliğinden ödenmiyor. Ya cami dernekleri yada hayırsever vatandaşlar tarafından ödeniyor. Bu tür imkanlar olmayan yerlerde ise bu ücretler cami imamından isteniyor. Din görevlilerimizi de zor durumda bırakan taziye evi elektrik borçlarının belediyelerce karşılanması bu sorunu çözecektir. Belediye yetkililerini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN