Siirt'te Su Sorunu Devam Ediyor! Bulaşıklar Tezgahta Kalıyor

Siirt'te devam eden su sorunu nedeniyle vatandaşlar mağdur oluyor. Su kesintisi yaşanan evlerde bulaşıklar yıkanmadan tezgahta kalıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'in birçok mahallesinde suların kesik olması vatandaşların yaşamını olumsuz etkiliyor. Uzun süredir su sıkıntısı yaşayan vatandaşlar bu sorunun giderilmesini bekliyor. Dört tarafı sularla çevrili Siirt'te su sorunu yaşanırken temiz su kaynaklarımızı ne zaman kullanacağımız ise merak konusu.

Su Sorununda Son Durum Ne?

Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya'nın talimatıyla kentte 3 adet sondaj kuyusuyla su arandı. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yaz aylarındaki içme suyu sarfiyatının artması nedeniyle Siirt Merkez, Kurtalan ve Tillo İlçeleri ile Kayabağlar, Atabağı ve Gökçebağ Beldeleri ve bazı köylerde mevsimsel içme suyu sorunu yaşanıyor. Bu sorunun çözümü için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Siirt Belediyesi tarafından yapımı hızla devam eden 3 adet içme suyu sondaj çalışmasında sona gelindi.

Devlet Su İşleri tarafından yürütülen 3 adet Siirt Hesko Kaptajı İçme suyu sondaj kuyusu çalışmalarında inşaat, mekanik ve elektrik imalatları tamamlanma aşamasında. Toplamda her bir kuyu 120 metre derinliğinde olan 3 adet sondaj kuyusu imalatı tamamlanmış, 3 adet pompa sondaj kuyularına indirilmiş ve hat bağlantı vanaları ile toplama havuzu iletim hattı imalatları da tamamlanmıştır. Ayrıca enerji hatları ve trafo imalatları da tamamlanma aşamasında olup, hat bağlantı vanalarının tamamlanmasıyla birlikte en kısa sürede su isale hattına gerekli bağlantılar yapılacak ve Hesko hattı büyük ölçüde desteklenerek,  su akışı sağlanacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN