Siirt'te Şehitler için Sabah Namazında Tüm Camilerde Dua Edildi

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehadete kavuşan Mehmetçikler için Siirt'te ve Türkiye geneli 90 bin camide sabah namazında dua edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen "Şehitlerimize Dua İçin Sabah Namazında Buluşuyoruz" programı kapsamında yurt genelindeki camilerde şehit Mehmetçikler için dualar edildi.

Siirt il Müftüsü Şakir Pinal, Ensar Camii'nde düzenlenen programa katıldı.

Cemaatle birlikte Kılınan Sabah namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.  Okunan tespihatlar ve getirilen salavatlardan sonra  dua eden Müftü Pinal, şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için ettiği duasında şu niyazda bulundu: “İlahi Ya Rabbi! Okunan hatm-i şeriflerden, Kur’an-ı Kerim’lerden, tesbihattan, salatü selamlardan, kelime-i tevhitlerden hasıl olan sevabı tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye eyledik, kabul eyle, Ruhlarını mele-i alada ferahnak eyle. Şehitlerimizi Peygamber Efendimize (s.a.s.) komşu eyle, hepimizi şehitlerimizle birlikte Peygamber Efendimizin livaü’l hamd isimli sancağı altında haşrü cem eyle Ya Rabbi! Gazilerimize hayırlı şifalar nasip eyle Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Şanlı ordumuza, bütün güvenlik güçlerimize havada, karada, denizde her yerde ve her zaman zaferler nasip eyle, kendilerine yardım eyle. İlahi Ya Rabbi! Vatanımıza göz diken dahili ve harici hainlere fırsat verme. Onları ‘Kahhar’ isminin tecellisiyle kahru perişan eyle Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Vatanımızın içinde ve ötesinde terör mücadelesi veren, terör odaklarını kurutmaya çalışan şanlı ordumuzu muzaffer eyle. Her zaman yardımını kendilerinden esirgeme Ya Rabbi! Şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyoruz, onlara ve milletimize sabırlar ihsan eyle Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Filistin’de yıllardan beri zalim işgalcilerle mücadele ederken şehit olan kardeşlerimize rahmet eyle. Gazilere hayırlı uzun ömürler ve acil şifalar nasip eyle Ya Rabbi! Filistin’de mücadele eden Müslümanlara yardım ve zaferler nasip eyle Ya Rabbi! Devletimizi, milletimizi, ezanımızı, bayrağımızı ilelebet payidar eyle Ya Rabbi! Devletimize, milletimize, bütün manevi değerlerimize tuzak kurmak isteyen dahili ve harici hainlerin, düşmanların tuzaklarını kendi başlarına makus eyle Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Çocuklarımızı, gençlerimizi, manevi değerlerimizi, vatan sevgisini, şehitlik ve gazilik ruhunu, ezan, bayrak sevgisini onlara öğreterek yetiştirmeyi bizlere nasip eyle. Onları Kur’an’ın, Resulünün (s.a.s.) yolunda hayırlı bir kul olarak yetişmelerini nasip eyle Ya Rabbi!”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN