Siirt'te şap vakası yüzünden hayvan kesimi durduruldu

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, bir hayvanda şap hastalığı görülmesi üzerine 7 Mart'tan 20 Mart'a 2024 tarihine kadar hayvan kesimi durdurulup, canlı hayvan borsası kapatıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, bir hayvanda şap hastalığı görülmesi üzerine 7 Mart’tan 20 Mart’a 2024 tarihine kadar hayvan kesimi durdurulup, canlı hayvan borsası kapatıldı.

Siirt Valiliği, Doğan Mahallesi’nde bir hayvanda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine Siirt Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu tarafından gerekli tedbirler alındığı, alınan tedbirler gereği kesim amaçlı olarak hareket edecekler dışında, 20 Mart 2024 tarihine kadar hayvan hareketleri yasaklandığı, hayvan pazarı karantina süresi bitimine kadar kapatıldığını duyurmuştu.

Hayvan satışı yapamadığını ve biran önce gerekli tedbirler alınarak karantina süresinin bitmesi gerektiğini belirten tüccar Vedat Mağat, "Siirt’te bir hayvanda şap hastalığı bulundu. Kesim olmadığından dolayı biz de burada hayvanlarımızı satamıyoruz. Yetkilerin söylemlerine göre 3-5 gün içerisinde denetimlerin yapıldıktan sonra açılacak. Ramazan ayı gelmeden önce bizler de gelip hayvanlarımızı burada kesmek istiyoruz. Mağdur olmak istemiyoruz" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN